Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας μαγειρεύει για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος Τηγανητός Σε Κουρκούτι Με Σκορδαλιά

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Chef’s Junior Club Κέρκυρας μαγειρεύουν μπακαλιάρο τηγανητό σε κουρκούτι με σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου. 

Υλικά για Τέσσερα Άτομα

1 κλ. Μπακαλιάρο Παστό

0,5 κλ. Αλεύρι

Image1 Φιάλη(0,330 λιτ.) Μπύρα

2 Αυγά

4 Ασπράδια Αυγών

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για Τη Σκορδαλιά

1,5 κλ. Πατάτες

1 Κεφάλι Σκόρδο(Εξαρτάται από το πόσο δυνατή τη θέλουμε)

0,2 λιτ. Ελαιόλαδο

0,1 λιτ. Χυμό Λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο σε άφθονο νερό και τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό μια ημέρα πριν για να ξαρμυρίσει. Ενδιάμεσα κάνουμε 4-5 αλλαγές του νερού για καλύτερο ξαρμύρισμα. Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε το μπακαλιάρο τον σκουπίζουμε καλά με μια καθαρή πετσέτα και αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα και τα κόκαλα, τον τεμαχίζουμε σε μερίδες τον στεγνώνουμε καλά και είναι έτοιμος για τηγάνισμα.

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν και για να δώσουμε γεύση το δέρμα και τα κόκαλα από το μπακαλιάρο τα βάζουμε και αυτά μαζί με τις πατάτες.

Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο και προσθέτουμε σιγά σιγά τις βρασμένες πατάτες και λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν το μίγμα αυτό γίνει ομογενές ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι η υφή της σκορδαλιάς να μας ικανοποιεί. Προσθέτουμε το λεμόνι και είναι έτοιμη.

Προσοχή:

  • Στο αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος έχει από μόνος του

  • Οι πατάτες την ώρα που κάνουμε την σκορδαλιά πρέπει να είναι ζεστές

  • Αν την ώρα που χτυπάμε τις πατάτες με τα άλλα υλικά η υφή είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο ζωμό από τις πατάτες που έχουμε βράσει

Με το αλεύρι τα ολόκληρα αυγά και την μπύρα φτιάχνουμε ένα αραιό κουρκούτι ανακατεύοντας καλά και μόλις βάλουμε το τηγάνι κάψει προσθέτουμε αλάτι και τ’ ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα ανακατεύοντας το μίγμα ελαφρός ώστε να ομογενοποιηθεί η μαρέγκα με τον χυλό αφού κάψει το τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει αρκετό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και στη συνέχεια τον βουτάμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Αυτό το φαγητό το προσφέρεται στην Κέρκυρα την Κυριακή των Βαΐων.

Από Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και ChefsJuniorClub Κέρκυρας

http://www.chefscorfu.gr/ 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News