Πρόσφατες Αγγελίες
- H ξενοδοχειακή αλυσίδα Meeting Point Hotels αναζητά προσωπικό
- Η Domes Resorts αναζητά λογιστή
- Η Domes Resorts αναζητά IT assistant
- Ζητείται προσωπικό
- Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο
- Πωλείται Yamaha Virago 250cc
- Πωλείται Piaggio Stalker 50cc
- Ζητείται εκπαιδευτικός στην Ειδική αγωγή
- Mαθήματα Γαλλικής γλώσσας
- Πωλείται φορητή κονσόλα Nintendo Switch Lite με δώρο παιχνίδι
![]() |
Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 27.03.20
Υλικά
1 κιλό κούμ κουάτ όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με μια οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε τα κουμ κουάτ για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και ξαναβράζουμε με καινούριο νερό για να ξεπικρίσουν. Κάνουμε αλλαγές και βρασίματα άλλες συνολικά 2 φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 2 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ξανασουρώνουμε.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ.
- Βράζουμε για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε και προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται καθώς βράζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.
- Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και φυλάμε σε βάζα.