Πρόσφατες Αγγελίες
- H ξενοδοχειακή αλυσίδα Meeting Point Hotels αναζητά προσωπικό
- Η Domes Resorts αναζητά λογιστή
- Η Domes Resorts αναζητά IT assistant
- Ζητείται προσωπικό
- Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο
- Πωλείται Yamaha Virago 250cc
- Πωλείται Piaggio Stalker 50cc
- Ζητείται εκπαιδευτικός στην Ειδική αγωγή
- Mαθήματα Γαλλικής γλώσσας
- Πωλείται φορητή κονσόλα Nintendo Switch Lite με δώρο παιχνίδι
![]() |
Γαρίδες με αβοκάντο, δυόσμο, κουρκουμά και ντοματίνια
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 31.03.20
Υλικά
1 κιλό γαρίδες, μέτριες ή μικρές, καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας μέλι 50 ml χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 - 2 εκ.
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το δυόσμο και 60 ml από το ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λεμόνι, τον κουρκουμά και το υπόλοιπο λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αδειάζουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με ένα αφράτο πιλάφι. Πηγή: gastronomos.gr