Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εναλλακτική συνταγή για αυγολέμονο

Αυγολέμονο σε Κρητικό πιλάφι ή Ιταλικό ριζότο

Ο Κώστας Τσιριγώτης μαγειρεύει εναλλακτικά, αυγολέμονο αμιγώς για ριζότο. Μια καλή λύση για Imageόσους δεν τρώνε μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης!

Υλικά
(6 άτομα)

1 κότα ελευθέρας βοσκής

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 κρόκοι αυγών

1 κομμάτι ημίσκληρο τυρί (παρμεζάνα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι κτλ)

2 κουτ. αούπας βούτυρο

1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Για το ζωμό (2 καρότα, 1 κρεμμύδι, 2 σκ. σκόρδο, λίγο σέλινο, 2 φύλλα δάφνη, κόκκους πιπέρι)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει, κομμένο σε μερίδες. Μόλις αρχίσει να βράζει ξαφρίζουμε μέχρι ο αφρός να είναι άσπρος και να μην έχει υπολείμματα. Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα και αφού έχει σχεδόν βράσει (αν είναι ντόπιο θέλει ώρα) ρίχνουμε τα λαχανικά για το ζωμό και αφήνουμε για 30 με 45 λεπτά.

Σουρώνουμε το ζωμό με ψιλό σουρωτήρι και κρατάμε το κρέας με τα λαχανικά σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε σε ζεστό φούρνο.

Ριζότο

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθίσουν και προσθέτουμε το ρύζι, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί και με μια κουτάλα προσθέτουμε ζωμό και ανακατεύουμε, μόλις το ρύζι πιεί το ζωμό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι (γύρο στα 16 με 18 λεπτά).

Προσέχουμε πριν προσθέσουμε τα αυγά κ.τ.λ. το ριζότο να είναι χυλωμένο αλλά όχι πηκτό.

Σε ένα μπολ έχουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού το τυρί και το βούτυρο (εδώ θέλει λίγο προσοχή) και τα προσθέτουμε στο ρύζι, εκτός φωτιάς για να μην ψηθεί το αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό αν το επιθυμούμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, βάζουμε λαδολέμονο και το σερβίρουμε ζεστό όπως το έχουμε στο φούρνο.
Αν θέλουμε ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε προς το τέλος μέσα στο ριζότο.

Καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να φάνε μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης.

Μαγείρεψε ο Κώστας Τσιριγώτης

Φωτογραφίες και Food Styling: Μάνης Γιώργος 

 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News