Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Χαλβάς λαδιού με σιμιγδάλι

Χαλβάς λαδιού με σιμιγδάλι

Υλικά:

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι μέτριο ή αλεύρι 

1 φλιτζάνι λάδι εκλεκτό 

1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 

1/2 φλιτζάνι μέλι 

5 φλιτζάνια νερό 

1/4 φλιτζανιού καρυδόψυχα χοντροκομμένη 

1/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές 

2 κομμάτια κανέλα 

3 γαρίφαλα 

1 φλούδα λεμονιού

Τρόπος Εκτέλεσης:

Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά να βράσουν επί 2-3 λεπτά. Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις σταφίδες. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει (να καπνίσει) και ρίχνετε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι ή το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι. Το καβουρδίζετε να ξανθήνει και ρίχνετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια. Συνεχίζετε το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντοτε (καίγεται πολύ εύκολα) σε σιγανή φωτιά και, όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα καστανό χρώμα, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τις σταφίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι. Βάζετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το υγρό του. Κατεβάζετε, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα επί 5 λεπτά και κατόπιν φορμάρετε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα, σε ατομικά φορμάκια ή και κουταλιές. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.
 

Πηγή : Ελληνική Κουζίνα, Σοφία Σκούρα, Εκδόσεις Φυτράκη

Corfuland Live Webcams

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

The White House Restaurant

Καλάμι

Δείτε live

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Corfuland News