Τι παίζει Σήμερα

Bartenders Seminar Level 1, 24-28/04/2017

Ώρα έναρξης: 05:00

Fridays Music @ Liston, 28/04/2017

Ώρα έναρξης: 17:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Αποκριάτικη Συνταγή: Μπακαλαρόπιτα από την Κορακιάνα της Κέρκυρας

ImageΜπακαλαρόπιτα

Σας παραθέτουμε την αποκριάτικη συνταγή της Μπακαλαρόπιτας από την Κορακιάνα της Κέρκυρας.

Αυτό το είδος της πίτας που μαγειρεύεται από πολύ παλιά κυρίως στις Απόκριες, συνοδεύεται από το προσδιορισμό «Κορακιανίτικο»,  επειδή συνεχίζει να αποτελεί έως τις μέρες μας συστατικό της Κορακιανίτικης κουζίνας...

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 3 κούπες ρύζι για σούπα
  • 5 ½ κούπες γάλα νωπό ή εβαπορέ
  • 2 κουταλάκια πιπέρι
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/3 της κούπας μαύρη σταφίδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες:

  1. Βάζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες σε νερό, να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Τον στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
  2. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλάρου και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με το χυλό.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ρύζι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλάρου ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τη σταφίδα, που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό για μια νύχτα.
  4. Ρίχνουμε από επάνω το γάλα λίγο-λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
  5. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσει.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr
 

Corfuland Tips

Corfuland News