Τι παίζει Σήμερα

Κερδίστε προσκλήσεις για την όπερα «Ο Υποψήφιος Βουλευτής» της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Κερδίστε προσκλήσεις για την όπερα «Ο Υποψήφιος Βουλευτής» της Παλαιάς ΦιλαρμονικήςΚερδίστε δύο μονές προσκλήσεις για την όπερα «Ο Υποψήφιος Βουλευτής» της Παλαιάς Φιλαρμονικής στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.


Η όπερα «Ο Υποψήφιος Βουλευτής», η πρώτη όπερα σε ελληνική γλώσσα σε μουσική του αρχικού ιδρυτή της Φιλαρμονικής Σπυρίδωνος Ξύνδα, θα παρουσιαστεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 υπό τη μουσική διεύθυνση και επιμέλεια του Άλκη Μπαλτά και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής.  

Πρωταγωνιστές του έργου είναι η Ρόζα Πουλημένου (Χριστίνα), ο Αντώνης Κορωναίος (Γιώργης), ο Παντελής Κοντός (Γερο-Γιάγκος), ο Σωτήρης Τριάντης (Υποψήφιος), ο Πέτρος Καρύδης (Προεστός) και ο Άρης Προσπαθόπουλος (Κλητήρας). Τα χορωδιακά μέρη θα αποδώσει η Χορωδία Κερκύρας (προετοιμασία: Χριστίνα Καλλιαρίδου) και το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (προετοιμασία: Μιράντα Καλδή). Τη μουσική προετοιμασία έχουν η Βίκυ Στυλιανού και η Μαριλένα Ελούλ.    Ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας   Τη σκηνοθεσία, την κίνηση και τους φωτισμούς υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας, τα κουστούμια η Πένυ Μάμαλου και τα σκηνικά ο Άκης Χειρδάρης.  

Η όπερα «Ο υποψήφιος βουλευτής» σε μουσική του Σπυρίδωνος Ξύνδα και λιμπρέτο του Ιωάννη Ρινόπουλου πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κέρκυρα το 1867 και ήταν στην ουσία παραγγελία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας. Στην ιστορία της νεοελληνικής μουσικής έχει καθιερωθεί απλώς ως η πρώτη όπερα σε ελληνικό λιμπρέτο, αλλά στην πραγματικότητα παραμένει ακόμη και τώρα ένας μεγάλος «άγνωστός» της. Πράγματι, η μουσική και η υπόθεση του έργου ήταν πρακτικά άγνωστα έως πρόσφατα εξαιτίας αυτής της απλοϊκής προσέγγισης.   

Από την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 ξεκίνησε η διάθεση των εισητηρίων για τις προσεχείς παραστάσεις της όπερας «Ο Υποψήφιος Βουλευτής».

Τιμές εισιτηρίων: 10, 12 και 15 Ευρώ

Διάθεση αποκλειστικά από τα γραφεία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.30-13.30 και 17.00-20.00 και Σάββατο, 9.30-13.30.  

Όροι Συμμετοχής:

1. Δηλώστε συμμετοχή έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 (23:00)

2. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 (11:00)

3. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω e-mail και sms  

4. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι Κέρκυρας

5. Οι διπλές συμμετοχές απορρίπτονται

Ο διαγωνισμός έχει λήξει


 

Corfuland Tips

Corfuland News