Τι παίζει Σήμερα

Αποτελέσματα διαγωνισμού προσκλήσεων για την ταινία «Το τελευταίο σημείωμα»

Ύστερα από κλήρωση, ανακοινώνονται οι τέσσερις τυχεροί που θα παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν την ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» ύστερα από κλήρωση μέσω του ιστότοπου random.org.

Οι προσκλήσεις ισχύουν για τις ημέρες Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη.

Αποτελέσματα διαγωνισμού προσκλήσεων για την ταινία «Το τελευταίο σημείωμα»

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 & 22:15                        

INFO

Το τελευταίο σημείωμα (2017)
  Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Βασίλης Κουκαλάνι, Αινείας Τσαμάτης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου,
Τags:  Δράμα, ιστορικό, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Ελλάδα
Διάρκεια: 106'
Κατάλληλο: 12+
Εισιτήρια: 7,5 ευρώ /  6,5 ευρώ (Φοιτητικό: Δευτέρα-Πέμπτη)

ΥΠΟΘΕΣΗ
Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.
 

OUR COMMENT (Vassilis Kroustallis)

Ο Παντελής Βούλγαρης (σε σενάριο της Ιωάννας Καρύστιανη) καταπιάνεται εδώ με την Ναζιστική κατοχή στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μια ιστορία που θυμίζει έντονα την παλιότερη ταινία "Εκλογή της Σόφι" με την Meryl Streep. Ζητούμενο κατά πόσο η ταινία δένει δραματουργικά τους χαρακτήρες ή απλώς υμνεί την ελληνική αντίσταση. Πρωταγωνιστεί ο (γνωστός από το "Ουζερί Τσιτσάνης" και "Μικρά Αγγλία") Ανδρέας Κωνσταντίνου στον επώνυμο ρόλο, ενώ την μουσική υπογράφει ο γιος του σκηνοθέτη -και σκηνοθέτης ο ίδιος- Αλέξανδρος Βούλγαρης.

 

TRAILER

 
Νικητές:
1. Τυχερός Αριθμός: 123
Ον/μο: Mα*** Βα*****
2. Τυχερός Αριθμός: 144
Ον/μο: Άν** Βλα***
3. Τυχερός Αριθμός: 18
Ον/μο: Ειρ*** Μπου***
4. Τυχερός Αριθμός: 10
Ον/μο: Φρε****** Προ*****
 
Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 149. Οι νικητές θα ενημερωθούν με sms και email
Οι προσκλήσεις ισχύουν για τις ημέρες Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη.
 
 

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Resort & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News