Τι παίζει Σήμερα

Το Ορθολίθι σε μία μαγική φωτογραφία

Μία φωτογραφία από το Ορθολίθι της Κέρκυρας όπως αποτύπωσε ο Βασίλης Μεταλληνός με τη δική του μοναδική φωτογραφική ματιά που μας μαγεύει κάθε φορά.

Το Ορθολίθι σε μία μαγική φωτογραφία

Το Ορθολίθι είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: Ένας πέτρινος βράχος που υψώνεται σχεδόν κατακόρυφα από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στα νότια του κόλπου της παραλίας του Άη Γόρδη, σχεδόν κάτω από το χωριό Πεντάτι, στη δυτική Κέρκυρα. Μια πραγματικά εντυπωσιακή δημιουργία της φύσης που χαρακτηρίζει το τοπίο και των δύο παραλιών.

Μπορείτε να προσεγγίσετε το Ορθολίθι είτε με σκάφος, είτε ακόμα και με θαλάσσιο ποδήλατο που θα βρείτε στην παραλία Άη Γόρδη, μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες της Κέρκυρας.

Στο Ορθολίθι δεν θα βρείτε παραλία, όμως πολλοί το προτιμούν για την ποικιλία του βυθού που διαθέτει και που κάνει το σημείο ιδανικό για βουτιές και βόλτες με τη μάσκα.

Είναι πιθανό πάνω στο Ορθολίθι να συναντήσετε αγριοκάτσικα, που μπορούν να μετακινηθούν με άνεση πάνω στα απότομα βράχια.

Το Ορθολίθι είναι γνωστό και με την ονομασία Μεγάλο Θολετό, ενώ μια μικρότερη νησίδα που βρίσκεται στα ανοιχτά είναι το Μικρό Θολετό.

Πηγή: greece.terrabook.com

Corfuland Live Webcams

Flisvos Seaside Cafe Restaurant

Μονή Βλαχερνών Ποντικονήσι

Δείτε live

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Corfuland News