Τι παίζει Σήμερα

Onirama Live @ Pazuzu, 28/05/2018

Ώρα έναρξης: 14:00

Το Κανάλι της Αγάπης ή Canal d’amour σε μία μαγευτική φωτογραφία

Ο Βασίλης Μεταλληνός μας χαρίζει με πολύ αγάπη  μία μαγευτική φωτογραφία από το Canal d'Amour της Κέρκυρας!

Το Κανάλι της Αγάπης ή Canal d’amour σε μία μαγευτική φωτογραφία

Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’amour βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι  και Περουλάδες, στις βόρειες ακτές του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ένα αριστούργημα της φύσης, ίσως το μοναδικό στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη. Η συνεχής επίδραση των στοιχείων της φύσης αλλάζει χρόνο με το χρόνο το φυσικό τοπίο στο Κανάλι της Αγάπης δημιουργώντας σε άλλα σημεία κανάλια με γαλαζοπράσινα νερά και σε άλλα μικρές σπηλιές και κολπίσκους.

Η παραλία που έχει σχηματιστεί στο Κανάλι της Αγάπης είναι μικρή, για το λόγο αυτό θα δείτε δεκάδες λουόμενους να έχουν απλώσει τις πετσέτες του πάνω στους βράχους δεξιά και αριστερά παραλίας. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το Κανάλι της Αγάπης για αυτό είναι καλύτερο να πάτε νωρίς το πρωί για να βρείτε θέση και να είστε εξοπλισμένοι με υπομονή για να αντέξετε την πολυκοσμία. Μην παραλείψετε να εξερευνήστε με μάσκα τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος του Καναλιού.

Το όνομα Κανάλι της Αγάπης  προέρχεται από την παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν για πάντα ερωτευμένα. Η πρόσβαση στο Κανάλι της Αγάπης είναι εύκολη, με το αυτοκίνητο να φτάνει πολύ κοντά στην παραλία.

Πηγή: greece.terrabook.com

Φωτογραφία: Βασίλης Μεταλληνός

Corfuland News