Τι παίζει Σήμερα

Kobo & Silas @ Alma Libre, 05/07/2020

Ώρα έναρξης: 19:00

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης συνεχίζει το ταξίδι του με το Erasmus+

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ERASMUS+

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης συνεχίζει το ταξίδι του με το Erasmus+

Tο Γυμνάσιο Λευκίμμης, μετά την επιτυχημένη του συμμετοχή σε δράσεις ERASMUS + KA2, προγράμματα  που αφορούν μετακινήσεις μαθητών, για πρώτη φορά συμμετείχε τον Φεβρουάριο σε πρόγραμμα ERASMUS+ KA1 που αφορά κινητικότητες εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων για επιμορφωτικούς σκοπούς οι οποίες υλοποιούνται από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Η εκπαιδευτική ομάδα που κατέθεσε την αρχική αίτηση αποτελείται από την διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μαρία Γιανναδάκη και τις καθηγήτριες κ. Μαυροματίδου Αναστασία ΠΕ05 Γερμανικής  Γλώσσας και κ.Κάρμη Βασιλική ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας. Η θεματική της συγκεκριμένης ενότητας με τίτλο ‘FLIPPED CLASSROOM’ αποτελείται από 2 φάσεις. Η πρώτη περιελάμβανε παρακολούθηση πολυήμερου σεμιναρίου το οποίο έλαβε χώρα στο Δουβλίνο από τον οργανισμό EUROPASS TEACHER ACADEMY ενώ  η δεύτερη φάση περιλαμβάνει παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) που θα γίνει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.                                                                  

 Στα πλαίσια της 1ης φάσης του προγράμματος οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν από τον οργανισμό EUROPASS και το ELI CENTER στην θεματική ‘FLIPPED CLASSROOM- ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΑΞΗ’ από τις 17-21 Φεβρουαρίου 2020. Εκεί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους από την Ισπανία ,τη Βουλγαρία, την Γερμανία και την  Ιρλανδία και μέσα σ’ένα άψογο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών μοιράστηκαν εποικοδομητικές πρακτικές που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για τους μαθητές του σχολείου  όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου διδασκόντων. Πιο συγκεκριμένα, η επιμόρφωση εξοικείωσε τους εκπαιδευτικούς με την μεθοδολογία της ανεστραμμένης τάξης, παρέχοντας τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο-τι είναι η ανεστραμμένη τάξη, για ποιο λόγο να εφαρμοστεί, αναμενόμενες δυσκολίες, σχεδιασμός μαθήματος με άξονα την ανεστραμμένη τάξη- όσο και την απαραίτητη εξάσκηση με βιωματικές δραστηριότητες μέσω εφαρμογών, για να μπορέσουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να θέσουν την θεωρία στην πράξη.

Παράλληλα, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της Ιρλανδίας γενικότερα και του Δουβλίνου ειδικότερα , την ιστορία τους, να βιώσουν πτυχές της καθημερινής ζωής μιας πόλης με έντονο πολιτιστικό και λογοτεχνικό χρώμα που διαχέεται σε κάθε γωνιά της.

 Αναμφισβήτητα τα οφέλη που αποκομίσθησαν είναι τεράστια τόσο για τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όσο και για τους ίδιους τους μαθητές τους, οι οποίοι μέσα από την εφαρμογή των νέων πρακτικών θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο προσφέροντας τους μια άλλη οπτική για την καθημερινή σχολική πραγματικότητα, πιο σύγχρονη και εναρμονισμένη με τις επιταγές της σημερινής εποχής.

 Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι η συμμετοχή του Γυμνασίου Λευκίμμης  σε τέτοια προγράμματα οδηγεί σε εμφανή αναβάθμιση της σχολικής πραγματικότητας, συμβάλλει στην αρτιότερη κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργεί ένα δημόσιο σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις της παιδείας και του πολιτισμού.

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News