Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το εκκλησάκι του Αγίου Συμεών που πρέπει να επισκεφθείς στους Δουκάδες

Αν κάποιος βρεθεί στον γραφικό οικισμό των Δουκάδων, τον περιμένουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Θα συναντήσει μια απ’ αυτές όταν ακολουθήσει ένα χωμάτινο δρόμο νοτιοδυτικά του παραδοσιακού οικισμού μέσα από το δάσος. 

Μετά από λίγη ταλαιπωρία ο επισκέπτης θα αντικρύσει το εκκλησάκι του Αγίου Συμεών. Το μικρό ξωκλήσι είναι αφιερωμένο στον προφήτη Συμεών και βρίσκεται στην άκρη ενός απότομου βαράθρου στη νοτιοανατολική πλευρά του Κράτσαλου ή αλλιώς Κοκκινόγκρεμα. 

Το εκκλησάκι του Αγίου Συμεών που πρέπει να επισκεφθείς στους Δουκάδες

Για την κατασκευή του πολλοί είναι οι θρύλοι που έχουν συνδεθεί μαζί του, Σύμφωνα με μια εκδοχή το ξωκλήσι του Αγίου Συμεών θεωρείται το ξωκλήσι του χαμένου χωριού των Μάμαλων. Για την ακριβή χρονολογία του δεν μπορούμε να είμαστε ακριβείς. Ωστόσο, πρέπει να κτίστηκε πριν το 1753 μιας και το συναντάμε στον κατάλογο των ναών της Κέρκυρας που συνέταξε ο Μέγας Πρωτοπαπάς την χρονιά αυτή. 

Η  θέα των δυτικών ακτών και το λιβάδι του Ρόπα από το εκκλησάκι του Αγίου Συμεών είναι αυτή που αξίζει πάνω απ’ όλα. Μεγάλο μέρος της Κέρκυρας είναι ορατό από το σημείο αυτό: η δυτική, η μέση και εν μέρει η ανατολική. 

Το εκκλησάκι του Αγίου Συμεών είναι ένα μέρος που έχουν επιλέξει για αναρρίχηση  τα μέλη της Ελληνικής Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης Κέρκυρας. 

Πηγές: terrabook.com, orthodoxianewsagency.gr 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Φωτογραφία: Λίλλυ Κυριάκη

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News