Τι παίζει Σήμερα

Joker @Σινέ Ορφεύς, 3-23/10

Ώρα έναρξης: 21:00

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, αξιοποιώντας και επεκτείνοντας την εμπειρία της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα σύμπραξης και ανταλλαγής, (Comenius: “You and me in Europe” 2012-14), συνεχίζει τις συνεργασίες του στα πλαίσια του Erasmus+/KA1 και Erasmus+/KA2.

Το σχολικό έτος 2015-16 το σχολείο μας συμμετείχε σε δύο προγράμματα «μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης Erasmus+/KA1»  που αφορούσαν μετακίνηση και συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ειδικά εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο 2016 στην Στοκχόλμη και τον Οκτώβριο 2016 στο Bielefeld της Γερμανίας. 

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στο 1ο Γυμνάσιο ΚέρκυραςΤο logo του Προγράμματος "Open your mind, change your life" που σχεδιάστηκε από μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου.

Κατά τα σχολικά έτη 2016-2018 το σχολείο μας αποτελεί εταίρο σε δύο προγράμματα Erasmus+/KA2 με τους τίτλους: “Open your mind, change your life” και “Cathedrals” και συνεργάζεται με σχολεία από έξι χώρες της Ευρώπης:  Πορτογαλία, Κροατία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία  και Ισπανία. Μέσα από αυτές τις συμπράξεις δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς μας να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες για θέματα που αφορούν τόσο το δικό τους μέλλον όσο και του τόπου τους. Τα θέματα πάνω στα οποία εστιάζουν τα προγράμματα είναι μεταξύ άλλων: η ενίσχυση και ενθάρρυνση των μαθητών, η μάθηση μέσω καινοτόμων μεθόδων, η ανάδειξη και ο σεβασμός των μνημείων του πολιτισμού, της αξίας της ανοχής, κατανόησης και δημιουργικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκευτικών και εθνικών πολιτισμικών μειονοτήτων στα πλαίσια μιας κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας. Επίσης η ανταλλαγή εμπειριών που αφορούν την εκπαιδευτική εμπειρία θα διευρύνει τους ορίζοντες των συμμετεχόντων όσον αφορά πρακτικές αντιμετώπισης κοινών ζητημάτων, όπως η έλλειψη μαθησιακών κινήτρων, η μαθητική διαρροή και  οι προοπτικές εργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας ταξίδεψαν και φιλοξενήθηκαν ήδη στην Γερμανία (Δεκέμβρης 2016) και στην Ισπανία (Μάρτιος 2017), αποκομίζοντας πολύ όμορφες και σημαντικές εμπειρίες, ενώ το επόμενο ταξίδι προγραμματίζεται για τον Μάιο στην Πολωνία. Τον Μάιο επίσης το σχολείο μας ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη ομάδα των εταίρων μας, ενώ την δεύτερη τον Οκτώβριο του 2017. Τέτοιες δράσεις ανανεώνουν τη σχολική μας ζωή, καθώς δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο σε όλη τη σχολική κοινότητα για βελτίωση και ανανέωση. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι τέτοιες επισκέψεις λειτουργούν επίσης θετικά και για την τουριστική ανάδειξη του τόπου μας.

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News