Τι παίζει Σήμερα

Fridays Cocktails @ Viral, 24/05/2019

Ώρα έναρξης: 18:00

Opening Party @ La Luz, 24/05/2019

Ώρα έναρξης: 14:00

Συμμετοχή Κοι.Σ.Π.Ε στην Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Expo 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συμμετοχή του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Κέρκυρας (Κοι.Σ.Π.Ε)

 στην Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Expo2018»

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργάνωσε την 2η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), με σκοπό να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κ.ΑΛ.Ο. στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους Φορείς μεταξύ τους αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την Κ.ΑΛ.Ο.

Στην έκθεση συμμετείχαν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας, όπως εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση, ενημέρωση, υγεία, αγροδιατροφικός τομέας, μεταποίηση και περιβάλλον.

Συμμετοχή Κοι.Σ.Π.Ε στην Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Expo 2018

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας μετά από πρόσκληση της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας  του Υπουργείου Εργασίας, συμμετείχε ως εκθέτης στην 2η Έκθεση ΚΑΛΟ Expo’18, που πραγματοποιήθηκε στις 7-11 Νοεμβρίου 2018, στην Αθήνα στο Παλαιό Χρηματιστήριο. Το Περίπτερο με τα προϊόντα του ΚοιΣΠΕ Κέρκυραςεπισκέφθηκαν η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και η Αν. Υπουργός κ. Φωτίου,  οι οποίες ενημερώθηκαν για το έργο του Συνεταιρισμού και το αξιόλογο Θεραπευτικό Αποτέλεσμα από την Υποστηριζόμενη Εργασία.  Επίσης, τα προϊόντα του ΚΟΙΣΠΕ Κέρκυρας δοκίμασαν μεταξύ άλλων επισκεπτών οΥφυπουργός Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας κ. Πετρόπουλος και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης. 

Τέλος, το Περίπτερο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Ο.ΚοιΣΠΕ και του ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας, επισκέφθηκε ο  Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  σχολίασε πως “Η Κοινωνική &Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα διαφορετικό μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια άλλη φιλοσοφία τόσο για την οικονομία και την παραγωγή όσο και για την ίδια την ζωή”.

Συμμετοχή Κοι.Σ.Π.Ε στην Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Expo 2018

Μέσα από το πρότυπο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης ο Συνεταιρισμός υποστηρίζει καθημερινά άμεσα & έμμεσα περισσότερους από 530 ωφελούμενους, άτομα που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το πολύπλευρο αποκαταστασιακό, θεραπευτικό και κοινωνικό  Έργο του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας  έχει προβληθεί κατ επανάληψη τα τελευταία έτη, σε Πανελλαδικό επίπεδο από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ουσιώδες εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και ποιοτικό μοχλό για την ολοκλήρωση του δικτύου υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και αποτελεί τον βασικό άξονα της διαδικασίας αποκατάστασης που οδηγεί στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη των  Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων. Η λειτουργία του Κοι.Σ.Π.Ε στηρίζεται στην φιλοσοφία «Επιχειρούμε Κοινωνικά Επενδύοντας στον Άνθρωπο».

Corfuland Live Webcams

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

The White House Restaurant

Καλάμι

Δείτε live

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Corfuland News