Τι παίζει Σήμερα

Cj Jeff @ Fuego Beach Bar, 23/04/2019

Ώρα έναρξης: 20:00

Στη Ρουμανία το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκριπερού με Erasmus+

Μία ακόμα συμμετοχή του σε δράση του προγράμματος Erasmus+ πραγματοποίησε το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού.

Δύο καθηγητές του ταξίδεψαν μέχρι την Tirlisua της  βόρειας Ρουμανίας (Τρανσυλβανία) εκπροσωπώντας το σχολείο τους στη διεθνή συνάντηση καθηγητών που πραγματοποιήθηκε εκεί μεταξύ 15-19 Οκτωβρίου.

Το Γυμνάσιο Σκριπερού συμμετέχει από την περσινή σχολική χρονιά σε δύο ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+.

Στη Ρουμανία το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκριπερού με Erasmus+

Το ένα από αυτά που έχει τον τίτλο «green schools for a sustainable future» («πράσινα σχολεία για ένα βιώσιμο μέλλον»), διανύει φέτος τη δεύτερη χρονιά της υλοποίησής του. Σ’αυτό συμμετέχουν σχολεία από έξι συνολικά χώρες:  Ιταλία,  Ελλάδα, Ρουμανία, FYROM, Πολωνία  και Πορτογαλία. Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και (μέσω αυτών) την ευρύτερη τοπική κοινωνία  πάνω σε θέματα που σχετίζονται  με μια υγιή και βιώσιμη σχέση με το περιβάλλον (όπως  η χρήση των πηγών ενέργειας και των φυσικών πόρων, η διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.).  Σ’ αυτό το πλαίσιο και με αυτούς τους στόχους οι μαθητές/τριες των σχολείων, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, αναπτύσσουν μια σειρά ποικίλων δράσεων εντός και εκτός των σχολείων τους και χωριστά αλλά και από κοινού.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις συναντήσεις εκπ/κών, προβλέπει  και εβδομαδιαίες επισκέψεις μαθητών/τριών (με ανταλλαγή φιλοξενίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν). Έτσι, έχουν και αυτοί/ές τη δυνατότητα να γνωριστούν από κοντά και ανταλλάξουν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους  σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αλλά και γενικότερα.

Έχουν πραγματοποιηθεί άλλες τρεις τέτοιες συναντήσεις την περσινή χρονιά: η πρώτη στην Ιταλία, η δεύτερη στην Ελλάδα (Κέρκυρα)  και η Τρίτη στην Πολωνία.

Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψής τους οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις  με τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος και την πορεία υλοποίησης των στόχων του αλλά και να γνωρίσουν από κοντά την Τirlisua και το σχολείο της (μια μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαζί, 80 περίπου συνολικά μαθητών).

Επίσης επισκέφθηκαν σημεία φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (άλλα σχολεία, φυσικά αξιοθέατα, μουσεία κλπ) της ευρύτερης περιοχής της Τρανσυλβανίας.

 

Όπως οι ίδιοι μας είπαν στη συγκεκριμένη επίσκεψη η υποδοχή, η φιλοξενία και η φροντίδα των ρουμάνων συναδέλφων τους αλλά και όλων των κατοίκων και των τοπικών παραγόντων και φορέων ήταν ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική.

Μετά την επιστροφή τους οι δύο καθηγητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους από το ταξίδι αυτό με τους μαθητές και τους συναδέλφους τους.

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες δράσεις και επισκέψεις δίνουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετέχουν σ’αυτές να γνωριστούν καλύτερα και να αναπτύξουν χρήσιμους δεσμούς συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ και των ίδιων αλλά και των σχολείων και κατ’επέκταση των κοινωνιών και των χωρών τους.

Ευχόμαστε στους καθηγητές και στους μαθητές του Γυμνασίου Σκριπερού καλή συνέχεια στις δράσεις τους και πάντα τέτοια!

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News