Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παραλία Paradise: ο επίγειος παράδεισος της Κέρκυρας με τα τιρκουάζ νερά

Καθόλου τυχαία δεν είναι η ονομασία για την παραλία Paradise ή όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι Χωμοί. Όσοι την έχουν επισκεφθεί μιλούν για έναν «φυσικό παράδεισο» και τη συστήνουν ανεπιφύλακτα σε όλους.

Η «παραδεισένια» παραλία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία στην περιοχή.  Είναι λιγότερο γνωστή επειδή η πρόσβαση της γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε καθημερινή βάση σκάφη αναχωρούν από το λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας με προορισμό την «κρυφή» αυτή παραλία.

Παραλία Paradise: ο επίγειος παράδεισος της Κέρκυρας με τα τιρκουάζ νερά

Οι λόγοι που ξεχωρίζει είναι πολλοί. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της είναι οι μεγάλοι απότομοι κάθετοι βράχοι πίσω από την βοτσαλωτή  παραλία. Η ιδιαιτερότητά τους είναι το χρώμα τους διαφέρει ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Από άσπρο γίνεται  κίτρινο και πλησιάζει το πορτοκαλί χρώμα την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος. Ακόμα, το σκηνικό των χρωμάτων συμπληρώνεται από το μπλε και διάφανες νερό.

Επιπλέον, στο βόρειο άκρο της υπάρχει μια θαλάσσια σπηλιά και για τους καλούς κολυμβητές αποτελεί μια πρόκληση για να κολυμπήσουν σ’ αυτήν και στα κοντινά σπήλαια της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραλία Paradise (Χωμοί) έχει βραβευτεί για τα καθαρά νερά της με τη Γαλάζια σημαία.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News