Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παραλία Άγιος Γόρδιος: απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κέρκυρας είναι ο Άγιος Γόρδιος. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στον ομώνυμο οικισμό και απέχει από την πόλη 20 χιλιόμετρα.

Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία που είναι χτισμένη πάνω στο κύμα, στο κέντρο της παραλίας.

Η παραλία συνδυάζει τα πάντα όπως είναι το βουνό, τα ελαιόδεντρα και αμπέλια, σκαλιστά βράχια, που σου δίνουν την εντύπωση ότι αποτελούν δημιούργημα γλύπτη και σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά την κάνουν δημοφιλή προορισμό.

Παραλία Άγιος Γόρδιος: απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό

Ο αναδυόμενος βράχος στη νότια πλευρά της παραλίας με την ονομασία Ορθολίθι ή Μεγάλο Θολέτο αποτέλεσε έμπνευση για τον Ιάκωβο Πολυλά που εξυμνεί σε διήγημα του την ομορφιά του. Για να φτάσει κάποιος σ’ αυτόν μπορεί να το κάνει με σκάφος ή θαλάσσιο ποδήλατο.

Ακόμα, αξίζει να ανέβεις στο βράχο του Αερόστατου στα δυτικά της παραλίας για να απολαύσεις την πανοραμική θέα. Για πολλά χρόνια ήταν παρατηρητήριο (η « Βάρδια» σύμφωνα με την παλιά του ονομασία) για τις κινήσεις των πειρατών στις δυτικές ακτές.

Η έκταση της χρυσαφένιας αμμώδους παραλίας φτάνει τα 1000 μέτρα. Είναι ιδανική και για μικρά παιδιά καθώς τα  πεντακάθαρα νερά της  δεν βαθαίνουν απότομα. Επιπλέον, η ψιλή άμμος είναι κατάλληλη για παιχνίδια.

Για τους λάτρεις των πτήσεων μπορούν από την κορυφή του βουνού, σε ύψος 370 μέτρων να απολαύσουν το άθλημά τους όταν πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι. Επίσης, ο Άγιος Γόρδιος είναι ιδανική τοποθεσία για τους φυσιολάτρες καθώς μπορούν να «ανιχνεύσουν» το καταπράσινο βουνό.

Παραλία Άγιος Γόρδιος: απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό

Για να φτάσεις στην παραλία του Αγίου Γορδίου, υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός που ξεκινά από τον Κάτω Γαρούνα μέσα από τους αμπελώνες και τα ελαιόδεντρα και ο άλλος περνά μέσα από το χωριό των Σιναράδων.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News