Πάνω από 700 μαθητές στην Έκθεση Γιαλλινά της Δημοτικής Πινακοθήκης

Έκθεση Γιαλλινά

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος

Στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης “Άγγελος Γιαλλινάς - Με φως και χρώμα κερκυραϊκό”, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων,  πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κέρκυρας, την περίοδο Οκτώβριος – Νοέμβριος 2019.

Κατά την διάρκεια των δύο αυτών μηνών, την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 700 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, ανάμεσά τους το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ αναμένεται η παρουσίαση της έκθεσης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, και στο Κ.Α.Π.Η. Κέρκυρας.

Οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τηνεπιμελήτρια της έκθεσης κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, επιμελήτρια  του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, καθώς και από τον Δ/ντή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, κ. Δημήτρη Ζυμάρη.

Πάνω από 700 μαθητές στην Έκθεση Γιαλλινά της Δημοτικής Πινακοθήκης

Η Πινακοθήκη του Δήμου επιχείρησε – και μάλλον κατάφερε - να “συστήσει” τον Άγγελο Γιαλλινά στην μαθητική κοινότητα της Κέρκυρας, με την παρουσίαση των 125 έργων από τη συλλογή του Ιδρύματος “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά”, που εκτίθενται στο Τμήμα Μόνιμης Συλλογής.

Έργα από την πόλη, την ύπαιθρο, τις εκκλησίες της Κέρκυρας, μέχρι τα αρχαιολογικά μνημεία και τις χώρες που ο καλλιτέχνης επισκέφθηκε. Παράλληλα, κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα όπως εργαλεία ζωγραφικής, σημειώσεις και δοκιμές πάνω σε έργα, φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και φωτογραφίες που ο ίδιος τραβούσε ως δεινός φωτογράφος, φώτισαν τον άνθρωπο Άγγελο Γιαλλινά, εκτός από τον καλλιτέχνη.

Θεωρούμε πως ο αριθμός των επισκεπτών μαθητών και εκπαιδευτικών, η ανταπόκριση και  οι αντιδράσεις τους, μόνο συναισθήματα αισιοδοξίας μπορεί να μας μεταφέρει, για τα μελλοντικά εγχειρήματα της Πινακοθήκης.

Η έκθεση Γιαλλινά είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Οι μέρες και ώρες επίσκεψης είναι Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 - 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά), ενώ στο χώρο του Πωλητηρίου διατίθεται ο σχετικός κατάλογος.

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News