Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ολοκλήρωση εργασιών 2ης Συνάντησης Εταίρων του έργου RyTHM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση εργασιών 2ης Συνάντησης Εταίρων τουέργου RyTHM

Δράσεις για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και χώρων

που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος

Interreg IPACBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης των εταίρων του έργου διασυνοριακής συνεργασίας «RyTHM-Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και διασύνδεση των πολιτιστικών αγαθών μέσω ιστορικών μνημείων/ Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments». Η συνάντηση που διοργανώθηκε από το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκετη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

Ολοκλήρωση εργασιών 2ης Συνάντησης Εταίρων του έργου RyTHMΕπικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. Στο εταιρικό σχήμα του RyTHMσυμμετέχει επίσης από την Ελλάδα, το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (Δ.Η.Π.Ε.ΘΕ. – Κ.Ε.Δ.Κ.) και από την Αλβανία ο Δήμος Φοινικαίων.

Μέσα από τη συνάντηση οι εταίροι έλαβαν τις αποφάσεις για τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών με στόχο την επιτυχημένη υλοποίηση όλων των δράσεων του έργου. Το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του έργου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας και συγκεκριμένα στον προμαχώνα Savorgnan, όπου πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας για το κοινό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.Ο Δήμος Φοινικαίων βρίσκεται επίσης στη φάση οργάνωσης των εργασιών για την τελική διαμόρφωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στη Λιβαδειά Αλβανίας. Κύριο θέμα συζήτησης για τους εταίρους του έργου ήταν επίσης η οργάνωση και ο προγραμματισμός των κοινών εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα και Αλβανία με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής διασύνδεσης των δύο περιοχών.

Το έργο RyTHMστοχεύει στην ανάδειξη, προστασία και προώθηση σημαντικών πολιτιστικών μνημείων στη διασυνοριακή περιοχή, μέσα από τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων για την ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και δυνατοτήτων.

www.greece-albania.eu

Το Πρόγραμμα Interreg IPA II CBC «Ελλάδα-Αλβανία» 2014-2020 το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ως κύρια στρατηγική του την εύρεση της ισορροπίας ανάμεσα στην αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των περιφερειακών θεσμών, σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ και των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις μέσω κοινών παρεμβάσεων. Το πρόγραμμα Interreg IPA II CBC «Ελλάδα-Αλβανία» στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης των 54.076.734,00€ που προέρχονται κατά 85% από πόρους της ΕΕκαι κατά 15% από τα 2 κράτη μέλη μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης.

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News