Τι παίζει Σήμερα

Opening party @ Persona Grata, 27/10/2020

Ώρα έναρξης: 19:00

Ο Xαλικούνας φιγουράρει στις 5 πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης

Δύο παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσης της λίστας με τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι κατά  το European Best Destinations, το οποίο συνέταξε μια λίστα στην οποία περιλαμβάνει προορισμούς ανά την Ευρώπη όπου είναι πιο ασφαλές για τον τουρίστα να ταξιδέψει και να απολαύσει τη θάλασσα και τις διακοπές του. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η επιλογή έγινε με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα (από 10 ως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα, όπως σημειώνει), το μέγεθος της παραλίας και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε άτομο σε αυτή.

Ο Xαλικούνας φιγουράρει στις 5 πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης

Στην πεντάδα αυτή του οργανισμού βρίσκεται ο «Χαλικούνας» της Κέρκυρας. Η παραλία Χαλικούνας καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για την ατελείωτη αμμουδιά της.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος του οποίου αποτελεί και κομμάτι, και σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Έχει καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα ότι πρέπει για ιστιοπλοΐα και αθλητικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα αναφέρει "Ευλογημένοι από τους θεούς, η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα και ο Χαλικούνας είναι μια από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της."

Πηγή: athensvoice.gr, https://www.forbes.com/sites/ceciliarodriguez/2020/05/26/europe-travel-safest-beaches-post-lockdown/#70474ae623d6

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News