Τι παίζει Σήμερα

Ο Πέτρος Γάλλιας για τα 180 χρόνια της Παλαιάς Φιλαρμονικής

12 Σεπτεμβρίου του 1840  - 12 Σεπτεμβρίου του 2020

180 χρόνια Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας 

"Είμαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από το νησί μας, αλλά η σκέψη και η αγάπη μου είναι πάντα εκεί. Στο νησί μου. Κοντά στους ανθρώπους μου. Τους δασκάλους. Τους συνεργάτες. Τους φίλους. Και βέβαια στους πολύτιμους φορείς του πολιτισμού του τόπου μου. Ονειρεύομαι. Αγωνιώ. Χαίρομαι. Καμαρώνω. Αναπνέω μαζί τους. 

Έτσι με αφορμή την συμπλήρωση 180 χρόνων από την Ίδρυση αυτού του Κορυφαίου Πολιτιστικού Ιδρύματος, ένιωσα την ανάγκη να στείλω τις ευχές μου μαζί με μερικές σκέψεις ευγνωμοσύνης και αγάπης. 

Ο Πέτρος Γάλλιας για τα 180 χρόνια της Παλαιάς Φιλαρμονικής

180 χρόνια Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας! 180 χρόνια Προσφοράς. Πολιτισμού. Παιδείας. Ποιότητας. Και Ταυτότητας! Γιατί οι φιλαρμονικές είναι που δίνουν την ιδιαίτερη, την σημαντική ταυτότητα του νησιού μου. Διεθνώς. Και ορίζουν την Κέρκυρα, ως την αγαπημένη των Μουσών! Τη αγαπημένη Ιέρεια του Απόλλωνα! Το νησί της Μουσικής. 

180 χρόνια η Παλαιά μας! 180 χρόνια γεμάτα μουσική. Και την μουσική την δημιουργούν άνθρωποι. Άνθρωποι εμπνευσμένοι. Άνθρωποι φωτισμένοι. 180 χρόνια σημαίνουν πολλές χιλιάδες Μουσικοί. Σολίστες. Δάσκαλοι. Μαθητές. Μαέστροι. Σημαίνουν εκατομμύρια νότες. Σημαίνουν χιλιάδες όργανα. Πνευστά. Χάλκινα. Κρουστά. Έγχορδα. Σημαίνουν Μπάντα. Μπαντίνα. Μπάντα Σχηματισμών. Σύνολο εγχόρδων. Συμφωνική Ορχήστρα. Σημαίνουν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας. Μαθημάτων. Προβών. Σημαίνουν χιλιάδες συναυλίες. Παρελάσεις. Λιτανείες. Τελετές. Όπερες. Οπερέτες. Σημαίνουν ουρανοί 

Ο Πέτρος Γάλλιας για τα 180 χρόνια της Παλαιάς Φιλαρμονικής

μαγείας. Απέραντοι. 

Αλλά 180 χρόνια σημαίνουν και Διοίκηση. Διαχείριση. Σημαίνουν φροντίδα. Σημαίνουν φύλαξη. Και προφύλαξη. Προστασία. Σημαίνουν ακόμα και ρίσκο. Σημαίνουν Άνθρωποι που οραματίζονται. Που αντιλαμβάνονται. Που είναι αρωγοί της. Που χαράζουν το μέλλον της. 

Για μένα η Παλαιά μας, η μάνα την φιλαρμονικών του νησιού μας, σημαίνει και μια τεράστια αγκαλιά που με προσκάλεσε να κοινωνήσω των οραμάτων της. Σημαίνει μια αγκαλιά που μας χωράει. Και μας τιμά. Όλους.

180 χρόνια Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας! Με τη σκέψη μου σε όλους αυτούς που πέρασαν. Σε όλους αυτούς που είναι. Και σε όλους αυτούς που θα έρθουν. Λέω μέσα από την καρδιά μου. Χρόνια πολλά στην ‘’Μουσηγέτισσα’’ Φιλαρμονική του τόπου μου! Χρόνια πολλά και φωτισμένα! Χρόνια γεμάτα καμάρι για το χτες. Χρόνια γεμάτα δύναμη για το τώρα. Χρόνια γεμάτα όραμα και χαρά για το αύριο. "

Από το Εθνικό Θέατρο της Πράγας με όλη μου την σκέψη και την αγάπη,

Πέτρος Γάλλιας 

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News