Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μεγάλη συμμετοχή στο μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Θαλής»

Μεγάλη συμμετοχή στο μαθηματικό διαγωνισμό Ο ΘΑΛΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε φέτος ο μαθητικός διαγωνισμός μαθηματικών “Ο ΘΑΛΗΣ” στο Νομό Κέρκυρας.

Μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας, ένας ιστορικός θεσμός για τα Μαθηματικά, την εκπαίδευση και την κοινωνία, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε ειδικές συνθήκες την τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Μεγάλη συμμετοχή στο μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Θαλής»

Πρόκειται για μια διαγωνιστική διαδικασία με μεγάλη ιστορία, κύρος και απήχηση στην ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύουν οι πολυάριθμες συμμετοχές μαθητών, αλλά και το συνολικό οργανωτικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στηριζόμενο σε πολλούς πυλώνες και σε ιδιαίτερες παραμέτρους.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο ο πανελλήνιος διαγωνισμός της ΕΜΕ διεξάγεται σε τρεις φάσεις (Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) και από τα διαδοχικά αυτά στάδια στελεχώνονται οι εθνικές ομάδες των Μαθηματικών που έχουν χαρίσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια μετάλλια και εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιάδες, Βαλκανιάδες και άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Φέτος, στο διαγωνισμό συμμετείχαν 100 μαθητές και μαθήτριες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει σημειώσει ο θεσμός την τελευταία δεκαετία.

Για πρώτη φορά συμμετείχαν και μαθητές της Α’ Γυμνασίου σε θέματα της Β’ Γυμνασίου. Συνολικά συμμετείχαν μαθητές από 11 σχολεία του νομού, ενώ σε κάποια δεν έγινε εφικτό ο διαγωνισμός να διεξαχθή τελικά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν. Φέτος, δεν κατέστη δυνατό να διοργανωθούν ούτε μαθήματα προετοιμασίας από το παράρτημα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμμετείχε και μαθήτρια με οπτική αναπηρία από το Μουσικό Σχολείο η οποία έλυσε θέματα με χρήση της γλώσσας Braille.

Ευχαριστούμε τις διευθύνσεις των σχολείων που συμμετείχαν και όλους τους συναδέλφους μαθηματικούς που συμμετείχαν στη διαδικασία. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτή αυτή η επιτυχία.

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News