Με επιτυχία οι βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης

Συγκίνησαν σε Σωκράκι και Βιρό τα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης

Ο Π.Χ.Κ. «ΓΕΙΤΟΝίΑ» συνεχίζει την περιοδεία του στην κερκυραϊκή ύπαιθρο, ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις τοπικών πολιτιστικών φορέων

Με επιτυχία οι  βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης

Mε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Σωκράκι (στη Ρούγα) το Σάββατο 20 Ιουλίου και στο Βιρό (στο Αγιο Νικόλαο) την Κυριακή 21 Ιουλίου, οι Βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, που οργάνωσαν οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ».
 

Στις δύο εκδηλώσεις που παρακολούθησε πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, δόθηκε η ευκαιρία να ξαναθυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι νεότεροι, αντιπροσωπευτικά στοιχεία, από την πλούσια λαϊκή παράδοση της υπαίθρου, με τραγούδια απ’ όλους τους θεματικούς κύκλους της ζωής των απλών ανθρώπων των χωριών μας.

 

Η «Γειτονία» απέδωσε τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της δουλειάς, της ελιάς, της ξενιτιάς, των γιορτών και των πανηγυριών μας, που συγκινούν με τις μοναδικές τοπικές μελωδίες, καταγεγραμμένες σε διάφορα χωριά του νησιού μας.
 

Ανάμεσα σ’ αυτά, αποδόθηκε και το μεσαιωνικό αφηγηματικό τραγούδι με τον τίτλο «ο Γαζιανάκης ο μικρός», που είναι απόσπασμα από το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Λιογέννητη» του 11ου αιώνα. Το τραγούδι βασισμένο σε ιαμβικό 15σύλλαβο στίχο, αποδίδεται στίχο – στίχο από την πρωτοχορεύτρια και επαναλαμβάνεται από τον χορό, δίνοντας το ρυθμό της αρχέγονης χορευτικής κίνησης.
 

Τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «Γειτονία» συντόνισε όπως πάντα ο Γιώργος Ανυφαντής, την λαογραφική έρευνα επιχειρεί ο Στέφανος Πουλημένος. Στην κιθάρα συνοδεύει ο Γιώργος Χονδρογιάννης (Μπεζερής) και ο νέος κιθαρίστας Γιάννης Μοναστηριώτης.

 

Το Σάββατο 27 Iουλίου 2013 στον ΄Αγ. Ματθαίο

 

Η επόμενη Βραδιά Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, με την «Γειτονία», οργανώνεται το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στις 9 το βράδυ, τον ΄Αγιο Ματθαίο (θέση Κάτω Πηγάδι) από την Φιλαρμονική Αγ. Ματθαίου «Λορέντζος Μαβίλης».
 

Θ’ ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις, μέσα στον Αύγουστο, στους Κουραμάδες, τους Κυνοπιάστες, τους Καστελλάνους Μ. και τους Βαρυπατάδες, ενώ εκκρεμούν αρκετές ακόμη προσκλήσεις διάφορων πολιτιστικών φορέων.
 

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται δωρεάν, χωρίς κατασκευή εξέδρας και χρήση μικροφωνικής.

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News