Τι παίζει Σήμερα

Μαρίνα Γουβιών: Το Μόντε Κάρλο της Κέρκυρας

Μόλις έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες Μαρίνες της Μεσογείου και χωρίς αμφιβολία η ωραιότερη της Ελλάδας. Δεν είναι άλλη από τη Μαρίνα Γουβιών η οποία απέχει εφτά χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας προς τα βορειοανατολικά του νησιού. 

Μαρίνα Γουβιών: Το Μόντε Κάρλο της Κέρκυρας

Η μαρίνα Γουβιών είναι η πρώτη ιδιωτική μαρίνα της χώρας, υπό τη διαχείριση του Τουρκικού ομίλου Dogus, κολοσσού της γειτονικής χώρας και λειτουργεί όλο το χρόνο επί 24ώρου βάση. Είναι πλήρως εξοπλισμένη και δύναται να φιλοξενήσει συνολικά 1235 σκάφη , τα οποία μπορούν να δέσουν σε πλωτές και σταθερές προβλήτες με παροχές υψηλών προδιαγραφών. Yπάρχουν διαθέσιμα αγκυροβόλια για σκάφη μήκους έως και 80 μέτρα για μικρά και μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Μαρίνα Γουβιών: Το Μόντε Κάρλο της Κέρκυρας

Στα πολύ παλιά χρόνια και για πολλές δεκαετίες, οι ναυτικοί έβρισκαν το λιμάνι στα Γουβιά ιδανικό να δέσουν  τα καράβια τους και να περάσουν μερικές ημέρες  ξεκούρασης, απολαμβάνοντας  τη θάλασσα αλλά και τις ομορφιές του νησιού, συνδέοντας έτσι την Αδριατική με τη Μεσόγειο.

Τον 17ο αιώνα, οι Βενετοί επέλεξαν τα Γουβιά για τη δημιουργία ναυτιλιακού σταθμού και ναυπηγείων, των οποίων εγκαταστάσεις έχουν διατηρηθεί ακόμα, γνωστά με το όνομα Βενετσιάνικα Ναυπηγεία. Σήμερα στα Βενετσιάνικα Ναυπηγεία διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

H παράδοση των ναυτικών διατηρήθηκε μέχρι σήμερα, όπου πάσις φύσεως σκάφη με τους επιβάτες τους, ρίχνουν άγκυρα στη Μαρίνα Γουβιών, επιλέγοντας να κάνουν διακοπές και αναψυχή με αυτόν τον τρόπο στο όμορφο νησί της Κέρκυρας.

Μαρίνα Γουβιών: Το Μόντε Κάρλο της Κέρκυρας

Η Μαρίνα Γουβιών αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και τις παροχές της, πέρα από τους επιβάτες των σκαφών, μπορούν να απολαύσουν και οι ντόπιοι καθώς είναι επισκέψιμη για όλο τον κόσμο. Μέσα στη μαρίνα θα βρείτε εστιατόρια, καφετέριες με υπέροχη θέα στα σκάφη αλλά και για τους μικρούς μας φίλους, υπάρχει μία ανακαινισμένη παιδική χαρά. Για όσους αγαπάνε τον αθλητισμό, η Μαρίνα Γουβιών διαθέτει ένα γήπεδο το οποίο κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει αγώνες κρίκετ.

Στη Μαρίνα Γουβιών επίσης στεγάζεται η Σχολή Ιστιοπλοΐας Μαρίνας Γουβιών, όπου μπορείτε να μάθετε ιστιοπλοΐα, καθώς λειτουργεί δύο σχολές το χρόνο θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων (πληροφορίες 2661091900).

Αν δεν έχετε ακόμη επισκεφθεί τη Μαρίνα Γουβιών, δεν έχετε από το να πάτε μια βόλτα τις επόμενες ημέρες και σίγουρα θα μας θυμηθείτε! 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το medmarinas.com

Επιμέλεια άρθρου: Ελίνα Φαϊτά 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News