Τι παίζει Σήμερα

Κέρκυρα: ασφαλής τουριστικός προορισμός με το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού

Η Κέρκυρα είναι ευλογημένη με πολύ μικρό αριθμό μολυσμένων Covid-19 στο νησί παρά μόνο μερικές μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα του νησιού, είναι ο λόγος που δεν σκέφτηκαν να ακυρώσουν την κράτησή τους τον Ιούλιο, όπως δήλωσαν τουρίστες.

Το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού που βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο του νησιού καθιστά την Κέρκυρα ασφαλή τουριστικό προορισμό. Το μηχάνημα είναι το πιο σύγχρονο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, καθώς έχει τη δυνατότητα να δίνει μέσα 45 λεπτά τα αποτελέσματα από τέσσερα τεστ για κορονοϊό.

Κέρκυρα: ασφαλής τουριστικός προορισμός με το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού

Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας και θα λειτουργεί για την ανίχνευση κορονοϊού, με τη μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης, «το μηχάνημα αυτό δεν καθιστά το Νοσοκομείο ως μονάδα αναφοράς, αλλά εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες του νησιού και τους κατοίκους, καθώς και τους τουρίστες που αναμένεται να έρθουν».

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, μοριακών test, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού, προκειμένου οι νησιώτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να περιμένουν, τουλάχιστον δύο μέρες, για τη διάγνωση των εξετάσεων τους για κορονοϊό, που μέχρι πρότινος γινόταν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

«Σήμερα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα μετά από τις δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρης Καλούδης.

«Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά παράδοση υλικών στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας από τον κοινό λογαριασμό που έχει συσταθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο Κέρκυρας με τη συνδρομή των φορέων και των πολιτών του νησιού», πρόσθεσε ο κ. Καλούδης.

Για την αγορά του μηχανήματος ανίχνευσης κορονοϊού GeneXrert, συνδράμαν, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο δήμος Κέρκυρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες «Φάρος Ζωής», ο πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, το Ξενοδοχείο «Ακρωτήρι» καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και πολίτες του νησιού.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News