Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η συνταγή για τα πεντανόστιμα «αυγά μπάνιο Μαρία» από την Κέρκυρα

Η συνταγή για τα πεντανόστιμα «αυγά μπάνιο Μαρία» από την Κέρκυρα

Η εύκολη, γρήγορη και νόστιμη  συνταγή για τα περιβόητα "αυγά μπάνιο Μαρία" της Κέρκυρας!

Υλικά για 4 άτομα – σαν κολατσιό:

  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • περίπου 500 ml νερό

Για το σερβίρισμα:

  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μετριάζουμε τη φωτιά (στο 4 – 5 για εστίες μέχρι το 9 και στο 2 για εστίες μέχρι το 3) και περιμένουμε για 1 λεπτό να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία.

Σπάμε τα αυγά κοντά στην επιφάνεια του νερού και τα αφήνουμε να γλιστρήσουν στο καυτό νερό. Τα μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα και χωρίς να τα ανακατέψουμε, για να μην τα διαλύσουμε.

Τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα, τα περιχύνουμε με όσο λάδι θέλουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.

Μυστικό: Αξίζει να δοκιμάσουμε τα αυγά με τη «βρεχτούρα» ή «νερολαδιά», δηλαδή μπαγιάτικο ξερό ψωμί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταρένιο παξιμάδι), μουσκεμένο σε νερό με λίγο ξίδι για να μαλακώσει, και μετά καλά στυμμένο. Βάζουμε επάνω το αυγό «μπάνιο Μαρία», περιχύνουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: kathimerini.gr

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News