Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δανάη Κρόκου, η νεαρή Κερκυραία που μεγαλουργεί στην Κίνα

02.08.2015

Δανάη Κρόκου, η νεαρή Κερκυραία που μεγαλουργεί στην Κίνα

Μία νεαρή Κερκυραία δραστηριοποιείται σήμερα στη Σανγκάη της Κίνας και μεγαλουργεί στην Κινεζική αγορά. Ο λόγος για την Κερκυραία Δανάη Κρόκου η οποία αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, έχει έφεση στο γράψιμο, τις ξένες γλώσσες και είχε από παιδί  καλλιτεχνικές αναζητήσεις.  Την ενέπνεε ανέκαθεν η πολυπολιτισμικότητα και ήθελε να ζήσει στο εξωτερικό από πολύ μικρή. Ιδιαίτερη αγάπη είχε στη Γαλλική κουλτούρα και την πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Πρώτη  της αποφοίτηση ήταν από το τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Εν συνεχεία, απέκτησε τρία μεταπτυχιακά και ένα πλούσιο βιογραφικό. Η Κίνα πάντα απασχολούσε την περιέργεια της, σαν κουλτούρα, σαν ιστορία και σαν γλωσσική οντότητα και όπως φαίνεται την κατέκτησε αφού αυτή τη στιγμή ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Σανγκάη της Κίνας.

 Σε ηλικία 25 ετών ίδρυσε την πρώτη της εταιρεία, την InterBabelLtd. (www.interbabel.org), μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε εύπορους Κινέζους που θέλουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια Αγγλοσαξωνικών χωρών.

Δύο χρόνια αργότερα, στα 27 της, ιδρύει την China Global Solutions (www.chinaglobalsolutions.com) που έχει ως στόχο την προσφορά υπηρεσιών σε  Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες εταιρείες που θέλουν να διεισδύσουν στην Κινέζικη αγορά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η σειρά βιβλίων The Get Ready for China Business Series την οποία δημιούργησε και συγγράφει προσωπικά.
 
Με μεγάλη μας χαρά και τιμή η Δανάη Κρόκου δίνει συνέντευξη στο Corfuland  και στην Ελίνα Φαϊτά σε Ελληνική γλώσσα για τη ζωή της, τις σπουδές της, τα συγγράματά της και την επιτυχημένη διεθνή καριέρα. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει η ίδια μια γέφυρα μεταξύ Κέρκυρας και Κίνας,  σε ό,τι αφορά όχι μόνο τον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτιστικό τομέα. 
 
Ε.Φ: Αποφοιτήσατε από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας. Ποιές είναι οι σπουδές σας;

Δ.Κ.: Αποφοίτησα από το Τρίτο Λύκειο Κέρκυρας το 2004. Ήμουν μαθήτρια Θεωρητικής κατεύθυνσης. Από μικρή είχα έφεση στο γράψιμο, τις ξένες γλώσσες και ήμουν παιδί με καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Με τράβηξαν οι θεωρητικές επιστήμες από πολύ μικρή ηλικία. Στο σχολείο μου άρεσαν ιδιαίτερα τα Αρχαία, η Φιλοσοφία, η Λογοτεχνία και η Ιστορία. Ήμουν επίσης πολύ καλή στην έκθεση ιδεών και θυμάμαι πως είχα αρχίσει να εκφράζομαι γραπτώς από πολύ μικρή ηλικία. Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσα γράφτηκα για σιγουριά στην σχολή Γαλλικής Φιλολοφίας Αθηνών στην οποία δεν φοίτησα ποτέ δίοτι είχα ήδη δρομολογήσει την εγγραφή μου για φοίτηση στο τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Μόλις αποφοίτησα από εκεί, επιδιώκοντας να γνωρίσω και άλλες χώρες και μην επιθυμώντας να ακολουθήσω καθηγητικό επάγγελμα, αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική στην Αγγλία. Μετά το πρώτο μεταπτυχιακό και αφού έλαβα υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου έκανα το  δεύτερο μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μετά από αυτό ακολούθησε ένα τρίτο μεταπτυχιακό σχετικό πάλι με Διοίκηση Eπιχειρήσεων στη Μανδρίτη, με προγράμματα έρευνας στην Αυστρία και τη Δανία όπου διέμεινα επίσης για κάποιο διάστημα.

Ε.Φ.: Ποιές οι φιλοδοξίες και τα όνειρά σας όταν αποφοιτήσατε από το Λύκειο Κέρκυρας ;

Δ.Κ.: Με ενέπνεε ανέκαθεν η πολυπολιτισμικότητα. Ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό από πολύ μικρή. Ακόμη και όταν ήμουν στην Ελλάδα, ήμουν με το σώμα μου εκεί και με το μυαλό μου στο εξωτερικό. Ήθελα να γνωρίσω ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου και να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις. Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη κλείνω 11 χρόνια ζωής στο εξωτερικό. Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα!

Ε.Φ.: Ποιός σας ενθάρρυνε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο εξωτερικό και όχι σε κάποιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή Σχολή ;

Δ.Κ.: Απολύτως κανένας δεν με ενθάρρυνε. Το αντίθετο θα έλεγα. Οι γονείς μου είχαν από την αρχή αρνητική στάση στην επιθυμία μου να σπουδάσω στο εξωτερικό. Είχαμε επικούς καυγάδες στο σπίτι για αρκετό διάστημα πριν φύγω. Οι γείτονες σίγουρα ακόμη θα τους θυμούνται! Από πολύ μικρή είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη Γαλλική κουλτούρα και γλώσσα. Πάντα ήθελα να σπουδάσω στο Παρίσι και γενικότερα να ζήσω στο εξωτερικό. Η πρώτη επαφή μου με το ‘‘ ξένο’’ ήρθε σε μικρή ηλικία, όταν ήμουν μόλις 5 ετών. Όντας ανήσυχο παιδί, δεν προσαρμοζόμουν εύκολα. Είχα αλλάξει τρεις παιδικούς σταθμούς πριν τελικά καταλήξω στον παιδικό σταθμό του τότε Γαλλικού Ινστιτούτου- το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει πια. Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον έμαθα τα πρώτα μου Γαλλικά και πέρασα μερικές από τις πιο ευχάριστες και αξέχαστες περιόδους της παιδικής μου ηλικίας. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το ‘‘ξένο’’ και πιστεύω πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών επιλογών μου και της μετέπειτα πορείας μου.

Ε.Φ.: Πώς προέκυψε η αγάπη σας για την Ασιατική κουλτούρα;

Δ.Κ.: Η ενασχολησή μου με την Ασιατική κουλτούρα - και ταυτόχρονα η επιλογή μου να ζήσω στην Κίνα - είναι ένας συνδυασμός έμφυτου τυχοδιωκτισμού και πηγαίου ενδιαφέροντος για την παγκόσμια ιστορία και κουλτούρα της οποίας η Ασία αποτελεί σημαντικό μέρος. Η Κίνα πάντα απασχολούσε την περιέργεια μου, σαν κουλτούρα, σαν ιστορία και σαν γλωσσική οντότητα. Ο Κινέζικος πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους στον κόσμο. Είχα διαβάσει για την Ασία αλλά μέχρι τα 21 μου δεν είχε υπάρξει κάποιο ερέθισμα που να με κάνει να ασχοληθώ με μεγαλύτερο ζήλο σχετικά με αυτό το θέμα. Αυτό συνέβη στο Λονδίνο, όταν έκανα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου. Εκεί ήταν που ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τα Κινέζικα. Εκεί ήταν που έμαθα και τα πρώτα μου ιδεογράμματα.  

Ε.Φ.: Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιήστε επαγγελματικά στη Σανγκάη ; Ποιος είναι ο τομέας ενασχόλησής σας;

Δ.Κ.: Ασχολούμαι με πολλά. H πρώτη δουλειά που έκανα μόλις ήρθα στην Κίνα ήταν να εργαστώ σαν associate lecturer στο τμήμα Ευρωπαικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Σανγκάης. Αργότερα εργάστηκα για ένα διάστημα σαν σύμβουλος σε μια διεθνή εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε Ευρωπαικές και Αμερικάνικες επιχειρήσεις με παρουσία στην Κινέζικη αγορά.

Σε ηλικία 25 ετών ίδρυσα την πρώτη μου εταιρεία, την InterBabelLtd. (www.interbabel.org) , μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε εύπορους Κινέζους που θέλουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια Αγγλοσαξωνικών χωρών.

Δύο χρόνια αργότερα, στα 27 μου, ίδρυσα την ChinaGlobalSolutions (www.chinaglobalsolutions.com) που έχει ως στόχο την προσφορά υπηρεσιών σε Ευρωπαικές και Αμερικάνικες εταιρείες που θέλουν να διεισδύσουν στην Κινέζικη αγορά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η σειρά βιβλίων The Get Ready for China Business Series την οποία δημιούργησα και συγγράφω προσωπικά.

Ε.Φ.: Ποιες ξένες γλώσσες γνωρίζετε ;

Δ.Κ.: Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα και τώρα μαθαίνω και Ρώσικα. Μάλιστα υπάρχει και επόμενη γλώσσα στη λίστα.Του χρόνου που θα έχω φτάσει σε επιθυμητό επίπεδο στα Ρώσικα θα αρχίσω να μαθαίνω Ιαπωνέζικα.  Είναι μια γλώσσα που έχει πολλά κοινά με τα Κινέζικα, από την οποία και προήλθε. Όπως όταν κάποιος μιλάει Γαλλικά μπορεί να μάθει εύκολα Ισπανικά και Ιταλικά, με την ίδια λογική, όταν κάποιος γνωρίζει καλά Κινέζικα μπορεί να μεταπηδήσει ευκολότερα στα Ιαπωνέζικα και τα Κορεάτικα. Πιστεύω ακράδαντα πως η πολυγλωσσία είναι βασική προυπόθεση και απαραίτητο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης καθώς και πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας του ανθρώπου του 21ου αιώνα. Πιστεύω επίσης πως η μόρφωση περνάει από την ανθρωπιστική παιδεία και οι ξένες γλώσσες είναι δίαυλος πολύπλευρης γνώσης και κριτικής σκέψης.

Ε.Φ.: Η εκμάθηση της Κινεζικής γλώσσας είναι εύκολη; Πόσα χρόνια απαιτήθηκαν ;

Δ.Κ.: Θεωρώ πως τα Κινέζικα είναι παρεξηγημένη γλώσσα. Είναι αδιαμφισβήτητα μία δύσκολη γλώσσα, όχι όμως τόσο ως προς τη γραμματική όσο ως προς  τα ιδεογράμματα και την τονική. Στα Κινέζικα δεν υπάρχουν κλιτά ή άκλιτα μέρη του λόγου, ούτε γένη, ούτε πτώσεις, ούτε ρηματικές καταλήξεις.

Ο τονισμός, στην κινέζικη γλώσσα, δηλώνει τον ιδιαίτερο τρόπο που πρέπει να προσαρμόσουμε τη φωνή μας για να αποδώσουμε την κάθε συλλαβή. Στην επίσημη κινέζικη γλώσσα (μανδαρίνικα), συναντάμε τέσσερεις τέτοιους τονισμούς και αποδίδονται στο λατινικό αλφάβητο με συγκεκριμένα σύμβολα.

Ο μουσικός τονισμός είναι βασικής σημασίας καθώς προσδίδει νόημα στην εκάστοτε συλλαβή.

Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό που ακολουθεί. Μία ίδια συλλαβή που προφέρεται με διαφορετικό τονισμό, εμφανίζει διαφορετικά νοήματα.

1ος τόνος (η φωνή μας είναι σταθερή ) mā 妈=μαμά

2ος τόνος (η φωνή μας ανεβαίνει προς τα πάνω ) má 麻= μουδιάζω, μούδιασμα

3ος τόνος (η φωνή μας κατεβαίνει κι ανεβαίνει) mǎ 马= άλογο

4ος τόνος (η φωνή μας κατεβαίνει προς τα κάτω ) mà骂=βρίζω

Υπάρχει κι ο λεγόμενος “πέμπτος τόνος” , ο οποίος αντιστοιχεί σε άτονες συλλαβές οι οποίες προφέρονται απαλά , με ουδέτερο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται πόσο χρόνο και κόπο είναι κάποιος διατεθειμένος να αφιερώσει στην εκμάθησή της. Στα Κινέζικα πιστεύω πως χρειάζονται κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια επίμονης και συστηματικής προσπάθειας για να εξασφαλίσει κάποιος ένα ικανοποιητικό επίπεδο γλωσσικής επάρκειας.

Ε.Φ.: Έχετε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχετε όλα αυτά σε τόσο νεαρή ηλικία, μόλις 28 ετών ή ο δρόμος ήταν ρόδινος;

Δ.Κ.: Ο δρόμος σίγουρα δεν ήταν ρόδινος. Φυσικά και χρειάστηκε να καταβάλλω προσπάθειες όλα αυτά τα έντεκα χρόνια και ακόμα υπάρχουν δυσκολίες και προκλήσεις και αυτό είναι κάτι που κάνει την όλη υπόθεση ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ήταν το ότι έφυγα στο εξωτερικό σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 23 μου είχα ήδη τελειώσει και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, είχα φάει την Ευρώπη με το κουταλάκι και στα 24 πλέον ανακάλυπτα την Ασία. Αν δεν είχα φύγει τόσο νωρίς δεν θα είχα αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Το συναίσθημα της πληρότητας που έχω αποκομίσει από την όλη διαδικασία με αποζημιώνει από όλους τους κόπους. Θεωρώ πως το χειρότερο πράγμα στη ζωή κάποιου είναι να έχει απωθημένα και ανεπλήρωτες επιθυμίες. Πάντα πρέπει να κυνηγάμε τους στόχους και τα ονειρά μας και να μην τα αφήνουμε στη σφαίρα των σκέψεων και των ευχών. Είναι, πιστεύω, η διαδρομή από τη σκέψη στην πραγμάτωση των στόχων που καθιστά ένα άτομο ολοκληρωμένο.

Ε.Φ.: Θα μας μιλήσετε για τα συγγράματά σας;

Δ.Κ.: Η σειρά που δημιούργησα πριν από ένα χρόνο φέρει τον τίτλο The Get Ready for China Business Series και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως πρακτικός οδηγός σε δυτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και μεμονωμένους επιχειρηματίες ή επενδυτές που επιθυμούν να εισέλθουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον εξαιρετικά χαοτικό και κερδοφόρο χώρο που είναι η Κινέζικη αγορά. Οι δύο πρώτοι τόμοι έχουν ήδη εκδοθεί και πωλούνται παγκοσμίως μέσω του Amazon και άλλων διεθνών καταστημάτων όπως οι Barnes & Noble, και ηλεκτρονικά μέσω του Apple store, καθώς και άλλων.

Σε αυτόν τον τόμο περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι ισχύουσες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προτεινόμενες στρατηγικές σχετικές με την κατάλληλη δομή και ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησής, το πεδίο δράσης των επιχειρήσεων και των διαθέσιμων κεφαλαίων κατά την είσοδο της εταιρείας στην Κίνα. Επιπλέον, ο αναγνώστης θα βρει όλους τους σχετικούς κανόνες, κανονισμούς, καθώς και μεθόδους διαχείρισης των θεμάτων που σχετίζονται με την ίδρυση διαφόρων ειδών δομών όπως WFOEs (εξ ολοκλήρου ξένες επιχειρήσεις), τα Γραφεία Αντιπροσωπείας (ROS), τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων (ΚΕ), καθώς και άλλες πιθανές μορφές επενδύσεων. Στα κύρια θέματα που καλύπτονται σε αυτόν τον τόμο επίσης συμπεριλαμβάνονται θέματα σχετικά με την φορολογία, τους νόμους που ισχύουν, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, παγίδες καθώς και διάφορα άλλα θέματα ζωτικής σημασίας για τους ξένους επενδυτές που σχεδιάζουν να εισέλθουν στην ακμάζουσα αγορά της Κίνας.

Προς το παρόν έχουν εκδοθεί οι δύο πρώτοι τόμοι της σειράς ενώ τον τρίτο τον έχω ήδη τελειώσει και είναι σε διαδικασία έκδοσης. ΟτίτλοςτουπρώτουβιβλίουείναιENTERING THE CHINESE MARKET: A Practical Guide for SMEs and Entrepreneurs

Σε αυτόν τον τόμο περιγράφονται λεπτομερώς όλες τις ισχύουσες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προτεινόμενες στρατηγικές σχετικέ με την κατάλληλη δομή αναφοραικά με στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησής σας, το πεδίο των επιχειρήσεων και των απαραίτητων διαθέσιμων κεφαλαίων κατά την είσοδο της εταιρείας στην Κίνα. Επιπλέον, ο αναγνώστης θα βρει όλους τους σχετικούς κανόνες, κανονισμούς, καθώς και μεθόδους διαχείρισης των θεμάτων που σχετίζονται με τη θέσπιση διαφόρων ειδών δομών όπως WFOEs(εξ ολοκλήρου ξένες επιχειρήσεις), τα Γραφεία Αντιπροσωπείας (ROS), τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων (ΚΕ), καθώς και άλλες πιθανές μορφές επενδύσεων. Στα κύρια θέματα που καλύπτονται σε αυτόν τον τόμο επίσης συμπεριλαμβάνονται θέματα σχετικά με την φορολογία, τους νόμους που ισχύουν,  τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και  παγίδες, καθώς και διάφορα άλλα θέματα ζωτικής σημασίας για τη Δυτική επενδυτές που σχεδιάζουν να εισέλθουν στην ακμάζουσα αγορά της Κίνας.

Ο τίτλος του δέυτερου βιβλίου είναι ENTERING THE CHINESE e-MERGING MARKET: Selling Online in 2015 China. APracticalGuideforSMEsandEntrepreneurs

Ο τόμος αυτός παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση της κινεζικής ηλεκτρονικής αγοράς και προτείνει διάφορες στρατηγικές εισόδου τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ξένες εταιρείες που επειθυμούν να διεισδύσουν σε αυτή. Ο αναγνώστης θα βρει πρακτικές συμβουλές, στρατηγικές εισόδου, ενημερωμένα στοιχεία καθώς και σχετικούς συνδέσμους και πηγές για περαιτέρω αναφορά ανάλογα με το αντικείμενο και τις επιδιώξεις της κάθε εταιρείας.  

Ο τρίτος τόμος – τον οποίο ετοιμάζω τώρα- φέρει τον τίτλο TRADINGWITHCHINA: How to Export Goods, Services& Technology to the Chinese Market και αποτελεί έναν στρατηγικό οδηγό  εξαγωγής προιόντων, υπηρεσιών και τεχνολογίας στην Κινέζικη αγορά. 

Τα βιβλία έχουν ήδη σημειώσει επιτυχία και ο πρώτος τόμος έχει ήδη μεταφραστεί στα Ισπανικά και ακολουθεί μετάφραση και των υπόλοιπων τόμων. Μέσα σε αυτή τη χρονιά έχει επίσης δρομολογηθεί και η μετάφραση των βιβλίων στα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Στα Ελληνικά δεν έχουν μεταφραστει ακόμη αλλά οποιοδήποτε ενδοαφέρον για κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο. Πιστεύω πως πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως αυτήν την περίοδο λόγω κρίσης, ενδιαφέρονται να ανοιχτούν στην Κινέζικη αγορά.  

Ε.Φ.: Τι θα λέγατε στο νέο Έλληνα που κυνηγά τα όνειρά του;

Δ.Κ.: Θα συμβούλευα τον νέο Έλληνα να παλεύει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο ενάντια σε καταστάσεις που συμβάλλουν στη μιζέρια του και υπονομεύουν τις ελευθερίες και το μέλλον του. Ο νέοι άνθρωποι δεν πρέπει ούτε να συμβιβάζονται ούτε να ηττοπαθούν. Καταλαβαίνω πόσο περιορισμένες φαίνονται- και πράγματι είναι- οι δυνατότητες για έναν νέο άνθρωπο που θέλει να μείνει και να κάνει πράγματα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, στη διαδυκτιακή εποχή όπου ζούμε, οι νέοι βρίσκονται μόνο ένα κλικ μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορούν να μάθουν, να επικοινωνήσουν, να εμπνευστούν και να ενεργήσουν με όποιον τρόπο τους καθίσταται δυνατός. Το χειρότερο σενάριο για ένα νέο άνθρωπο είναι να μεμψιμοιρεί και να δεχθεί πως είναι έρμαιο των συνθηκών που τον περιβάλλουν.

Θα συμβούλευα επίσης τους νέους ανθρώπους που τώρα επιλέγουν πεδία σπουδών και δρόμους ζωής – και απευθυνόμενη κυρίως σε εκείνους που κλίνουν προς τις ανθρωπιστικές επιστήμες - να μην διστάσουν να ακολουθήσουν τα ταλέντα και την κλίση τους. Ο κόσμος έχει εξελιχθεί σε άνδρο συμφερόντων όπου επικρατεί το δίκαιο της πυγμής ακριβώς επειδή έχουν προηγουμένως επικρατήσει τα ‘‘θετικά μυαλά’’, οι τεχνοκράτες και οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τον κόσμο ποσοτικά, βλέποντας μόνο αριθμούς και επιβάλλοντας υλιστικές ‘‘αξίες’’στο σύνολο της κοινωνίας. Ο κόσμος χρειάζεται μια στροφή στις ανθρωπιστικές επιστήμες και αξίες. Χρειαζόμαστε μια κοινωνία ενεργών πολιτών και όχι μια κοινωνία παθητικών καταναλωτών.

Ε.Φ.: Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα από την Σανγκάη στους επισκέπτες του Corfuland που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας ;

Δ.Κ.: Θα ήθελα να πω πόσο όμορφο μέρος είναι η Κέρκυρα. Η θέα από το Roof Garden του Cavalieri είναι από τις πιο όμορφες που υπάρχουν στον κόσμο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να εκτιμά τον τόπο του, να τον διαφυλάσσει και να συμβάλλει στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξή του με κάθε τρόπο. Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως σκοπός μου είναι να αποτελέσω γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ελλάδας σε ό,τι αφορά όχι μόνο τον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτιστικό τομέα. Η Ελλάδα χρειάζεται την Κίνα σε αυτή την περίοδο της κρίσης που διανύει. Οι Κινέζοι τουρίστες έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύμανη παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά το μόνο που γνωρίζουν όταν ταξιδεύουν στην Ελλάδα είναι η Αθήνα και η Σαντορίνη. Στον τουριστικό τομέα θα μπορούσαν να παρθούν πολλές πρωτοβουλίες. Με την κατάλληλη προώθηση η Κέρκυρα θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ ενδιαφέρον τουριστικός προορισμός για αυτούς. Και στον πολιτιστικό τομέα υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας. Τα Κινέζικα θα αποτελέσουν αργά ή γρήγορα τα Αγγλικά του 21ου αιώνα. Ήδη υπάρχει μια πολιτιστική γέφυρα μεταξύ Κέρκυρας και Κίνας λόγω της παρουσίας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, η οποία θα μπορούσε  να επεκταθεί και σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Κινέζικους εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Ινστιτούτο Κονφούκιος με το οποίο ήδη συνεργάζεται στην Αθήνα η ΑΣΟΕ. 

Περισσότερες πληροφορίες για την κα Δανάη Κρόκου, τα συγγράματά της μπορείτε να δείτε παρακάτω:

    Personal website :www.danaikrokou.com
    InterBabel: www.interbabel.org
    China Global Solutions: www.chinaglobalsolutions.com
 
Ευχαριστούμε θερμά την κα Δανάη Κρόκου για τη συνέντευξη που μας έδωσε και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μια Κερκυραία μόλις 28 ετών, έχει διαγράψει μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα, μεγαλουργεί επαγγελματικά στις αγορές της Κίνας και αποτελεί ένα πρότυπο για τους νέους ανθρώπους.
 
Σύνταξη: Φαϊτά Ελίνα

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται οδηγός διανομής εμπορευμάτων από την Εταιρία Cofeco 29.03.24
  2. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 29.03.24
  3. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα 29.03.24
  4. Ζητείται προσωπικό για super market 29.03.24
  5. Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο 29.03.24
  6. Ζητείται υπάλληλος για check-in 29.03.24
  7. Ζητείται άτομο για φύλαξη ηλικιωμένου 29.03.24
  8. Ζητείται μηχανικός αυτοκινήτων 29.03.24
  9. Ζητούνται υπάλληλοι από τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων Γεωργαλάς 29.03.24
  10. Ζητείται βοηθός κουζίνας στο κέντρο 29.03.24
  11. Ζητείται προσωπικό από το κέντρο κρέατος Λαβράνος-Lavranos Delimeat 29.03.24
  12. Ζητείται διευθυντής καταστήματος από το LC Waikiki 29.03.24
  13. Ζητείται πωλήτρια/πωλητής για το νέο κατάστημα του κοσμηματοπωλείου Μουζακίτης 29.03.24
  14. Ζητούνται υπάλληλοι από την εταιρεία City Sightseeing Corfu 29.03.24
  15. Ζητείται καμαριέρα από το Telesilla Hotel 29.03.24
  16. Ζητείται προσωπικό από κεντρικό βιβλιοπωλείο 29.03.24
  17. Ζητείται προσωπικό από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 29.03.24
  18. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 29.03.24
  19. Ζητείται εκπρόσωπος ομάδας καθαριότητας αυτοκινήτου από την εταιρεία Hertz 29.03.24
  20. Ζητείται υπεύθυνος ανάπτυξης πωλήσεων 29.03.24
  21. Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 28.03.24
  22. Ζητείται massage therapist από το Venus Spa & Massage 28.03.24
  23. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 28.03.24
  24. Ζητείται αποθηκάριος 28.03.24
  25. Ζητείται προσωπικό από την Σέσουλα 28.03.24
  26. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο MTS Globe 28.03.24
  27. Ζητείται προσωπικό από επιχείρηση εμπορίας βιομηχανικών ειδών, εργαλείων και ναυτιλιακών ειδών 28.03.24
  28. Ζητείται προσωπικό από την Avis για καθαρισμό οχημάτων 28.03.24
  29. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 28.03.24
  30. Ζητείται υπάλληλος από πρακτορείο ΟΠΑΠ 28.03.24

Corfuland News