Τι παίζει Σήμερα

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza μας μιλάει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη ήρθε από την Λατινική Αμερική, στην Κέρκυρα και ίδρυσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών- Ισπανικής Γλώσσας ξεκινώντας με 25 μαθητές. Σήμερα οι μαθητές ξεπερνούν τους 70 και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας  Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza φημίζεται για τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που περιλαμβάνει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. Συναντήσαμε λοιπόν την Κωνσταντίνα για να μας μιλήσει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας που διευθύνει. 

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza μας μιλάει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας

Κωνσταντίνα, ποια είναι η σχέση σου με την Ισπανική Γλώσσα;

K.K.: Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη από πατέρα Έλληνα και μητέρα Περουβιανή. Σε μικρή ηλικία χάσαμε τον πατέρα μου και έτσι αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε στην Λίμα του Περού το 1992. Έτσι, από το να ζω στην Καλαμαριά και να περνάω τα πιο όμορφα παιδικά μου χρόνια στην Ηράκλεια Χαλκιδικής με τον παππού μου και την γιαγιά μου, βρέθηκα ξαφνικά στην Λατινική Αμερική... και έγινα Περουβιανή με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Φοίτησα σε Ισπανόφωνο Σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει πλέον μεγάλο μέρος της οικογένειας μου. Όμως, είχα πάντα όνειρο να επιστρέψω στην Ελλάδα. Έτσι και έγινε, στα 17 μου έκανα το υπερατλαντικό ταξίδι μόνη μου.

Πώς τελικά, βρέθηκες στην Κέρκυρα;

Κ.Κ.: Ύστερα από δυο χρόνια προσαρμογής στην Ελλάδα αφού φοίτησα στο Σχολείο Νεοελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για αλλοδαπούς και ομογενείς, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις με σκοπό να σπουδάσω στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ήρθα στην Κέρκυρα το 2004, την λάτρεψα, πέρασα τα πιο όμορφα φοιτητικά μου χρόνια εδώ και στο Πανεπιστήμιο διδάχτηκα από Ισπανούς Καθηγητές εκτός από μετάφραση την Ισπανική Γλώσσα και τον Πολιτισμό και την διδασκαλία της ως Ξένης.

Πώς προέκυψε η ιδέα του Κέντρου Ισπανικής Γλώσσας στην Κέρκυρα;

Κ.Κ.: Αγαπώ πολύ την μητρική μου γλώσσα, τα Ισπανικά. Εάν είχα επιλέξει να παραμείνω στο Περού και πάλι Ισπανική Φιλολογία θα σπούδαζα και σήμερα θα δίδασκα σε κάποιο ισπανόφωνο σχολείο. Οπότε συνδύασα τις δυο μεγάλες μου αγάπες, τα Ισπανικά και την πατρίδα μου την Ελλάδα και αντί για επάγγελμα το έκανα τρόπο ζωής. Φίλοι και γνωστοί θαύμαζαν τον Πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής και είναι αλήθεια πως σαν κουλτούρα και ταπεραμέντο είμαστε αρκετά κοντά. Μου ήταν πολύ ευχάριστο να μοιράζομαι με όλους όλα αυτά μου τα βιώματα, τον χορό, την γαστρονομία του Ισπανόφωνου κόσμου. Όταν αποφοίτησα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ήδη δίδασκα 5 χρόνια, είχα πάρα πολλούς μαθητές, πηγαινοερχόμουν στην Ισπανία, συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη και είχα καταλάβει επακριβώς τι χρειάζεται ο κάθε Έλληνας μαθητής για να αφουγκραστεί την Ισπανική Γλώσσα. Έβλεπα και θαύμαζα τους συναδέλφους μου που τότε είχαν Ξενόγλωσσα Φροντιστήρια Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών κτλ και σκέφτηκα ότι και η Ισπανική Γλώσσα, η μητρική μου γλώσσα, άξιζε να στεγαστεί επίσημα σε ένα Κέντρο που να ειδικεύεται στην Ισπανική Γλώσσα και μόνο σε αυτήν.

Το 2010 απέκτησα την άδεια για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών- Ισπανικής Γλώσσας, όπου ξεκίνησα έχοντας μόνο 25 μαθητές, με πολλή όρεξη, αγάπη, σεβασμό και πίστη. Σήμερα διανύοντας τον ένατο χρόνο λειτουργίας του Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας νιώθω πολύ περήφανη και ευγνώμων που η ζήτηση της Ισπανικής Γλώσσας είναι αρκετά μεγάλη και όλο και περισσότεροι φοιτητές, ενήλικοι μέσα σε αυτούς επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς την προτιμούν για τα παιδιά τους.

Η περσινή μας σχολική χρονιά έκλεισε με σχεδόν 70 μαθητές από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza μας μιλάει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας

Έχουμε ακούσει ότι κάνεις ωραίες δραστηριότητες με τους μαθητές του Κέντρου σου.

K.K.: Ναι, εστιάζουμε όχι μόνο στην Γλώσσα αλλά και στα ήθη και έθιμα των Ισπανόφωνων χωρών. Για αυτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε γαστρονομικές συναντήσεις, μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε διάσημες συνταγές όπως την Ισπανική Paella,τα μεξικάνικα Tacos, Νachos και Τortillas και φυσικά πιάτα του τόπου μου, του αγαπημένου μου Περού. Όλες οι δραστηριότητες του Κέντρου είναι στα Ισπανικά, πιστεύω πολύ στην βιωματική εκπαίδευση και θέλω πάντα να περνάω θετικά μηνύματα στους μαθητές μου μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ispanika-kontogianni.gr όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες αναλυτικά για την δουλειά που γίνεται στο Κέντρο μας, δραστηριότητες, φωτογραφίες και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις Εξετάσεις DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza μας μιλάει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza μας μιλάει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας

Επισης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές μου, μικρούς και μεγάλους για την αγάπη και εμπιστοσύνη που μου δείχνουν τόσα χρόνια. Σας εύχομαι μια καλή σχολική χρονιά.

 

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη Loayza είναι ένα αδειοδοτημένο σχολείο που λειτουργεί στην Μαντζάρου 30 με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας με αριθμό Αδείας : 2301732.

Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza μας μιλάει για τα Ισπανικά και το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας

 

 

Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza

Δ/νση: Μαντζάρου 30, 1ος όροφος

Tηλ. +30 2661550295, +30 6953019943

Websiteispanika-kontogianni.gr

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News