Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η γραφική Κασσιόπη: ο must go καλοκαιρινός προορισμός της Βόρειας Κέρκυρας

Κασσιόπη: δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, παραδοσιακό ψαροχώρι με ιστορία 

Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό στην βορειοανατολική Κέρκυρα απέναντι και πολύ κοντά στις ακτές της Αλβανίας. Βρίσκεται 38 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Παρόλη την έντονη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών η Κασσιόπη διατηρεί την παραδοσιακή  αισθητική και  τον αυθεντικό χαρακτήρα της.  Ακόμα και σήμερα παραμένει  ένα ψαράδικο χωριό με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του και το γραφικό λιμανάκι του. Στο λιμανάκι  καθημερινά τα καράβια φθάνουν με τα ψάρια της ημέρας. Πολλοί είναι οι ντόπιοι που ασχολούνται με το ψάρεμα. 

Η γραφική Κασσιόπη: ο must go καλοκαιρινός προορισμός της Βόρειας Κέρκυρας

Στην Κασσιόπη υπάρχουν αρκετές παραλίες κυρίως βραχώδεις με πεντακάθαρα νερά. Οι πιο γνωστές απ’ αυτές είναι ο Καλαμιώνας, η Μπαταριά, η παραλία Πιπίτου και η παραλία Κανόνι. 

Το χωριό περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και στο πίσω μέρος του έχει το βουνό Παντοκράτορας. 

Η Κασσιόπη είναι κατάλληλος προορισμός για όσους επιθυμούν την κοσμοπολίτικη και έντονη νυχτερινή ζωή. Γύρω από το λιμάνι θα βρουν πολλά μπαράκια και νυχτερινά μαγαζιά. Ακόμα, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαμονή στο χωριό: ξενοδοχεία, βίλλες για ενοικίαση, στούντιο, ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Στην αρχαιότητα η Κασσιόπη υπήρξε σημαντικό λιμάνι  ενώ εκεί που βρίσκεται το σημερινό χωριό στα ρωμαϊκά χρόνια υπήρχε οικισμός. 

Η γραφική Κασσιόπη: ο must go καλοκαιρινός προορισμός της Βόρειας Κέρκυρας

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο πάνω από τον γραφικό οικισμό, χτισμένο σε βραχώδες ακρωτήρι, στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Κασσιόπης.  Πρόκειται για το παλαιότερο κάστρο του νησιού ( 1ος αιώνας μ.Χ). Με την πάροδο των χρόνων, καταστράφηκε και ανακατασκευάστηκε αρκετές φορές. Σήμερα, σώζονται μόνο κάποια τμήματα του από την εποχή των Βενετών στην πλαγιά του λόφου πάνω από το λιμάνι. Η θέση του ήταν πάντοτε υψηλής στρατηγικής σημασίας. Μάλιστα, κατά την Βυζαντινή περίοδο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άμυνα του νησιού. 

Επίσης, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την εκκλησία Κασσιοπίτισσα, η οποία χρονολογείται από το 1590 και μέσα σ’ αυτήν υπάρχει μια παλιά εικόνα της Παναγίας. 

Δείτε την Κασσιόπη ζωντανά μέσα από την  Webcamera Corfuland

Πηγές: holidaysincorfu.gr, greece.terrabook.com

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News