Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Γέφυρα Χαλικιόπουλου: το ομορφότερο Plane Spotting της Ελλάδας

Η γέφυρα Χαλικιόπουλου βρίσκεται δίπλα στο μαγευτικό Ποντικονήσι και την εμβληματική εκκλησία Παναγίας Βλαχερών στο Κανόνι και η ύπαρξη της μετρά πολλούς αιώνες καθώς σ’ αυτή τη θέση βρισκόταν το αρχαίο Υλλαϊκό λιμάνι των Κερκυραίων. Η γέφυρα αυτή σε φέρνει πολύ σύντομα από το Κανόνι στο Πέραμα, με τα πόδια, το ποδήλατο ή και  ακόμη κάποιοι περνάνε με τα μοτοποδήλατά τους. Πέρα όμως από αυτή χρήση της γέφυρας, τα τελευταία χρόνια εκτός από όμορφο στέκι για ξεκούραση, βόλτα επάνω στη γέφυρα και ατένισμα στη Δύση του Ηλίου, στο Ποντικονήσι και την Παναγία Βλαχερνών έχει δημιουργηθεί ένα σημείο Plane Spotting.

Γέφυρα Χαλικιόπουλου: το ομορφότερο Plane Spotting της Ελλάδας

Πολλοί Κερκυραίοι και επισκέπτες του νησιού έχουν προορισμό τη γέφυρα με σκοπό να χαζέψουν τα αεροπλάνα να προσγειώνονται καθώς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας βρίσκεται ακριβώς δίπλα και η πίστα ξεκινά μετά το τέλος της λιμνοθάλασσας. Σε σημεία επάνω στη Γέφυρα τα αεροπλάνα τυχαίνει να περνάνε ακριβώς από επάνω σε αποστάσεις που κόβουν την ανάσα κάτι που δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία σε όποιον βρίσκεται εκεί περιμένοντας το ένα αεροπλάνο μετά το άλλο για να το ξαναζήσει. Πέρα από το μοναδικό συναίσθημα, τον έντονο ήχο των κινητήρων και το ογκώδες μέσο μεταφοράς να περνάει από επάνω σου, πολλοί προσδοκούν σε μία φωτογραφία μαζί με το αεροπλάνο κάτι που απαιτεί πολύ υπομονή για αυτή τη λήψη.

Γέφυρα Χαλικιόπουλου: το ομορφότερο Plane Spotting της Ελλάδας

Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε αυτήν την εμπειρία δεν έχετε από το να βρεθείτε στη Γέφυρα κάπου κεντρικά και να αναμένετε το επόμενο αεροπλάνο να περάσει με τη φωτογραφική σε ετοιμότητα ώστε να προλάβετε να ζήσετε την εμπειρία, αλλά και μία διαφορετική αναμνηστική φωτογραφία από την Κέρκυρα!

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μελίδης

Συντάκτης: Ελίνα Φαϊτά

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News