Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Φαντασμαγορική και η φετινή βαρκαρόλα Οδύσσεια στην Παλαιοκαστρίτσα

Πλημμυρισμένη από Κερκυραίους και επισκέπτες, για άλλη μια χρονιά η βαρκαρόλα Οδύσσεια τη Παλαιοκαστρίτσας που διοργανώνει ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λακώνων.

Φαντασμαγορική και η φετινή βαρκαρόλα Οδύσσεια στην Παλαιοκαστρίτσα

Η Βαρκαρόλα της Παλαιοκαστρίτσας είναι θεματική και αναπαριστά με υπέροχο τρόπο την άφιξη του Οδυσσέα στο Νησί των Φαιάκων μετά το μακρύ του ταξίδι, όταν χτυπημένος από την οργή του Ποσειδώνα ναυαγεί στην Κέρκυρα και τον βρίσκει η Ναυσικά, κόρη του Βασιλιά Αλκίνοου και οι Φαίακες τον βοηθούν να επιστρέψει στην πατρίδα. Καΐκια, πλωτές εξέδρες, μαζορέτες, χορευτές, ηθοποιοί, πυροτεχνήματα ζωντανεύουν το μύθο, συνοδεία των συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η ιστορία, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας κάθε χρόνο, μέσα από μια μεγάλη γιορτή, όπου η θάλασσα μετατρέπεται σε σκηνή χοροθεατρικής παράστασης με τη συμμετοχή Κερκυραϊκών χορευτικών και μουσικών συκροτημάτων, πολιτιστικών συλλόγων, ντόπιων λεμβούχων και φυσικά των κατοίκων του χωριού και των γειτονικών χωριών.

Φαντασμαγορική και η φετινή βαρκαρόλα Οδύσσεια στην Παλαιοκαστρίτσα

Μουσικοί, χορευτές, μαζορέτες, φιλαρμονικές, πυροτεχνήματα και φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με το αποτέλεσμα κάθε χρόνο να είναι εντυπωσιακό.

Η πρώτη Βαρκαρόλα στην Παλαιοκαστρίτσα πραγματοποιήθηκε το 1997 από την τότε κοινότητα Λακώνων με πρόεδρο το Σπύρο Μιχαλά σε συνδυασμό με τη σχολή Scuba diving center, την Ιερά μονή Παναγιας Παλαιοκαστρίτσας και τη συμμετοχή των ντόπιων λεμβούχων και άλλων τοπικών φορέων. Τα πρώτα χρόνια η εκδήλωση πραγματοποιούνταν στις 13 Ιουλίου, ημέρα εορτής της μικρής εκκλησίας, στον όρμο της Παλαιοκαστρίτσας. Φέτος πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 04 Αυγούστου 2019.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μελίδης

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News