Τι παίζει Σήμερα

Ένας χρόνος για την Έκθεση Γιαλλινά στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Ένας χρόνος Έκθεση Γιαλλινά

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος παρουσίασης της μεγάλης έκθεσης “Άγγελος Γιαλλινάς (1857 – 1939), Με Φως & Χρώμα Κερκυραϊκό” που φιλοξενείται στο Τμήμα Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας της Πινακοθήκης με το Ίδρυμα “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά”, μία έκθεση-σταθμός τόσο για τους φορείς – διοργανωτές, όσο και για τους επισκέπτες.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαρίνας Παπασωτηρίου, Επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης (παράρτημα Κέρκυρας) φιλοξενεί 125 έργα από τα περίπου 600 της συλλογής του Ιδρύματος και παρουσιάζεται σε θεματικές ενότητες: πόλη, ύπαιθρος, εκκλησίες της Κέρκυρας, αρχαιολογικά μνημεία και χώρες στις οποίες ο καλλιτέχνης είχε ταξιδέψει. Παράλληλα, κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα όπως πινέλα, σημειώσεις και δοκιμές πάνω σε έργα, φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και τοπίων, φωτίζουν τον άνθρωπο Άγγελο Γιαλλινά, εκτός από τον καλλιτέχνη.

Ένας χρόνος για την Έκθεση Γιαλλινά στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Κατά την τρίμηνη περίοδο παύσης λειτουργίας της Πινακοθήκης, η έκθεση Γιαλλινά ήταν επίσης κλειστή για το κοινό. Στους εννέα (9) μήνες πραγματικού χρόνου, την έκθεση επισκέφθηκαν έως τώρα πάνω από 3.000 επισκέπτες. 700 μαθητές συμμετείχαν στον α’ κύκλο του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο 2019, και άλλοι 100 στο β’ κύκλο, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2020 αλλά δυστυχώς έληξε αιφνίδια λόγω της παύσης λειτουργίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πινακοθήκης του Δήμου, λαμβάνοντας αφενός υπόψη τη σχετική εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος “Πινακοθήκη Άγγελος Γιαλλινάς”, αφουγκραζόμενο αφετέρου τις ανησυχίες του φιλότεχνου κερκυραϊκού κοινού, αποφάσισε την παράταση της έκθεσης έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Ο σχετικός κατάλογος λόγω εξαντλήσεώς του θα ανατυπωθεί και θα είναι διαθέσιμος ξανά τον Σεπτέμβριο. Στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης διατίθεται η αναπαραγωγή του έργου προβολής “Άποψη της πόλης της Κέρκυρας από ψηλά” διαστάσεων 28 x 45 εκ.

Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά), ενώ δεδομένων των ειδικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για όλα τα μουσεία, οι επισκέπτες στη διάρκεια της επίσκεψής τους, οφείλουν:

α) Να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα

β) Να τηρούν κατ’ ελάχιστο τα 2 μέτρα απόσταση

γ) Να μην ξεπερνούν τα οκτώ (8) άτομα συνολικά, σε περίπτωση ομαδικών επισκέψεων ή ξεναγήσεων

 

 

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News