Τι παίζει Σήμερα

City Sound @ 54 Dreamy Nights, 25/05/2018

Ώρα έναρξης: 05:00

Opening Party στο Edem, 25/05/2018

Ώρα έναρξης: 18:00

Ένα ξεχωριστό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας στην Κέρκυρα κλείνει τα 40

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, η ομάδα του Corfuland.gr παρευρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης “Andrioti School”. Η εκδήλωση, με τίτλο «Μαθητές του Σήμερα, Πολίτες του Αύριο, σε ένα Σχολείο με Ιστορία» έγινε στην ιστορική Ιόνιο Ακαδημία. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε την ιστορική αναδρομή του σχολείου και κατανοήσαμε σε μεγάλο βαθμό την εκπαιδευτική του φιλοσοφία. Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να μιλήσουμε με μαθητές και γονείς, καθώς και με παλιούς απόφοιτους, οι οποίοι μας είπαν τα καλύτερα λόγια.Ένα ξεχωριστό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας στην Κέρκυρα κλείνει τα 40

Το Κέντρο ξένων γλωσσών  Andrioti School βρίσκεται στην αρχή της ήσυχης Γαρίτσας, στην οδό Αλκινόου 33, πολύ κοντά στο 6 ο , 12 ο , 4 ο και 14 ο Δημοτικό Σχολείο, 2-3 λεπτά από το Δημαρχείο της πόλης. Εκεί μας υποδέχτηκε η κα Ανδριώτη (Μ.Εd, B.A, RSA/CELTA) ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη σπουδών του Andrioti School. Αρχικά, μας πληροφόρησε ότι το σχολείο ιδρύθηκε το 1977, ακριβώς πριν από 40 χρόνια και αποτελεί το παλαιότερο Κέντρο Ξένων Γλωσσών που λειτουργεί σταθερά στον ίδιο χώρο και με την ίδια πάντα ποιότητα. Στα 40 χρόνια λειτουργίας του χιλιάδες μαθητές έχουν περάσει από τα θρανία του και έχουν πιστοποιηθεί αποκτώντας έγκυρα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (π.χ του Cambridge), ενώ πολλοί από αυτούς διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To Andrioti School πάντα λειτουργούσε με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και έχει αριθμό άδειας 2301304 /2100615, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι ιδιόκτητες. Επίσης, η κα Ανδριώτη μας μίλησε για μία ακόμα πρωτοπορία του σχολείου στο χώρο της εκπαίδευσης. Από το 2013, το Andrioti School είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της ελληνομάθειας , το μοναδικό στην Περιφέρεια, με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας (αρ. κέντρου 30011).

Ένα ξεχωριστό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας στην Κέρκυρα κλείνει τα 40

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας του Andrioti School είναι μία σειρά από καινοτομίες που εφαρμόζει στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας: ένταξη της λογοτεχνίας, δημιουργική γραφή, καθαρά βιωματική εκπαίδευση, ομαδικές εργασίες, τεχνική του debate, διεθνείς συνεργασίες και ποιότητα των καθηγητών (όλοι έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, οι περισσότεροι είναι επίσης κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων, καθώς και native speakers). Πρόκειται για καινοτομίες που δύσκολα συναντάς συγκεντρωμένες στο ίδιο σχολείο. Οι καθηγητές του Andrioti School είναι μία ομάδα νέων, έμπειρων και ταλαντούχων ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα. Με συνεχή συνεργασία, και με την καθοδήγηση της εξαιρετικά καταρτισμένης και  έμπειρης κας Ανδριώτη, έχουν δημιουργήσει μια εκπαιδευτική φιλοσοφία, η οποία βασίζεται σε καθαρά βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλα τα επίπεδα σπουδών της αγγλικής γλώσσας.

Μας εξέπληξαν τα υψηλά αποτελέσματα στις εξετάσεις γλωσσομάθειας, καθώς το 95% των μαθητών βαθμολογείται με Α (Άριστα) στην προφορική εξέταση! Μία ακόμη καινοτομία στο πρόγραμμα σπουδών είναι τα Βilingual Programmes (δίγλωσσα τμήματα), τα οποία λειτουργούν από το 2013 με μεγάλη επιτυχία. Εκεί οι μαθητές δε διδάσκονται απλώς την αγγλική γλώσσα, αλλά μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από αυτήν. Έχουν ως οδηγό το πρόγραμμα σπουδών της Μεγ. Βρετανίας και μέσα στην τάξη μιλούν μόνο αγγλικά. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα αγγλικό σχολείο στην Ελλάδα!

Διεθνείς Συνεργασίες

Από τις αρχές του 1980, οι μαθητές του Andrioti School είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτοποριακές ιδέες, όπως η συνεργασία με μαθητές απ’ όλο τον κόσμο. Από το 2005, οι συνεργασίες με σχολεία στο εξωτερικό έγιναν ακόμα πιο συστηματικές και πια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των μαθημάτων σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών με ιδιωτικά και κρατικά σχολεία, σε μόνιμη ετήσια βάση. Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν ακόμα και σήμερα πανελλαδική καινοτομία, καθώς ακόμα και οι πολύ μικροί μαθητές παίρνουν μέρος και συνεργάζονται στενά με συνομηλίκους τους στο εξωτερικό. Ο αριθμός των πιστοποιητικών και το υψηλό ποσοστό επιτυχόντων κάθε χρόνο μαρτυρούν όλη την αλήθεια των παραπάνω. Στα 40 χρόνια λειτουργίας του σχολείου χιλιάδες μαθητές έχουν κατακτήσει πιστοποιητικά γλωσσομάθειας όλων των επιπέδων. Αυτό εξηγεί γιατί δεκάδες μαθητές και φοιτητές κάθε χρόνο επιδιώκουν μία θέση στο Andrioti School.

Τα δίδακτρα

Τέλος, ρωτήσαμε και για τα δίδακτρα. Η αλήθεια είναι πως μετά από την παρουσίαση των υπηρεσιών, την ποιότητα των καθηγητών και το σύνολο των δραστηριοτήτων που προσφέρει, περιμέναμε να είναι υψηλά, αλλά διαπιστώσαμε πως είναι πολύ λογικά. Η κα Ανδριώτη επιλέγει συνειδητά να μην μπαίνει στη λογική ανέφικτων προσφορών ως δέλεαρ. Ευχάριστη έκπληξη ήταν επίσης το γεγονός ότι στους μαθητές, αλλά και στο προσωπικό του σχολείου παρέχεται δωρεάν ασφάλιση με την εγγύηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το Andrioti School, απευθύνεται σε όσους δεν ψάχνουν απλώς ένα Κέντρο για «να κάνουν» αγγλικά, αλλά ένα εκπαιδευτήριο που προσφέρει ολιστική εκπαίδευση και μέγιστη ποιότητα σπουδών.

Το μέλλον

Η κα Ανδριώτη προσπαθεί ώστε το Andrioti School να συνεχίσει να καινοτομεί. Γι΄αυτό η ίδια ερευνά και εξετάζει οποιαδήποτε νέα ιδέα υπάρχει σχετικά με την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Οι μαθητές της νέας εποχής όχι μόνο μαθαίνουν διαφορετικά, αλλά έχουν και διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να συμφωνούν με τις απαιτήσεις του μέλλοντος και του σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος Όλοι αποκτούν ένα πιστοποιητικό, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που κατακτούν τις δεξιότητες του 21 ου αιώνα.

Εμείς ευχόμαστε πολλές ακόμα επιτυχίες στο Andrioti School και να συνεχίζει να προσφέρει στους Κερκυραίους μαθητές ποιοτική εκπαίδευση.

 

 
Ένα ξεχωριστό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας στην Κέρκυρα κλείνει τα 40
 
“Andrioti School”
Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης
  
Τηλ. 2661 025715
 
Facebook: Andrioti School
 
Δ/νση: Αλκινόου 33  
 
  

Corfuland News