Τι παίζει Σήμερα

Friday Night Sounds @ Ruelle, 05/06/2020

Ώρα έναρξης: 18:00

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Γιάννης Ρίτσος» στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Φώτη Μανιού, "Γιάννης Ρίτσος", στο χώρο των Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Μέσα από τον καμβά, "ζωντανεύει" η ζωή και η ποίηση του σπουδαίου εθνικού μας ποιητή, ενώ η τεχνική του προσδίδει μοναδικότητα στο τελικό αποτέλεσμα. 
 
Για το έργο του Φώτη Μανιού, μίλησε ο ιδρυτής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης  Μιχαήλ Άγγελος Βραδής και ο συγγραφέας Γιώργος Σκλαβούνος. Επίσης η Κορίνα Κορμπολίτη, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, παρουσίασε ένα κείμενο της κόρης του ποιητή, Έρης Ρίτσου, το οποίο αναφέρεται στη γνωριμία της με τον εικαστικό και τις δημιουργίες του.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Γιάννης Ρίτσος» στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
 
Η έκθεση "Γιάννης Ρίτσος" συνεχίζεται έως τις 19 Ιουλίου 2019. Είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00 και 18.00-21.00.
 
ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΙΟΣ
 
Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών, με πολλές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πειραιά και επαρχία. Πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση το 1973 στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει εκθέσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του αποτελεί αυτή στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης (Ιούλιος 2017) όπου παρουσίασε 74 έργα του με θέμα <<ΤΟ ΧΘΕΣ>>. Αγαπά να δουλεύει με ακρυλικά, με λάδια νερού και δημιουργεί εντυπωσιακά πορτραίτα με μία πρωτότυπη τεχνική με πινέζες. Ακόμη κατασκευάζει έργα για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους με ανοξείδωτο, ξύλινες ράβδους, γυαλί και πλεξιγκλάς.

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News