Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Διεθνές Ανθρωπιστικό Κάμπινγκ - Ρόδα Δήμου Θιναλίων, 12 - 29/8/2010

Διεθνές Ανθρωπιστικό Κάμπινγκ, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδα του Δήμου Θιναλίων από 12 έως 29 Αυγούστου 2010. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή ειρηνιστική και ανθρωπιστική Οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία», ενώ η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Θιναλίων.

Η Οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία», εργάζεται σε διεθνές επίπεδο, προωθώντας κάθε δράση, σκέψη και πρωτοβουλία, που στοχεύει στον τερματισμό των πολέμων στον κόσμο, αλλά και στην εξάλειψη της βίας σε κάθε της μορφή.

Η κατασκήνωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του κάμπιγκ της Ρόδας, ενώ στη διάρκεια της έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σχετικές με τα μηνύματα που προωθεί η Οργάνωση, καθώς και εκδρομές γνωριμίας της ευρύτερης περιοχής από τους κατασκηνωτές, οι οποίοι προέρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Περισσότερο υλικό σχετικά με την Οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία»,
διατίθεται στις παρακάτω διευθύνσεις:
www.kosmosxorispolemous.gr
www.kosmosxorispolemous.gr/wp-content/uploads/vivliothiki/kinima-organismoi/parusiash-KXPV-GR-EN.ppt



ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ & ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ

Έτος Ιδρύσεως Διεθνώς: 1995

Έτος ιδρύσεως στην Ελλάδα: 2001

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Πρόκειται για έναν από τους 5 οργανισμούς του διεθνούς ρεύματος Ανθρωπιστικό Κίνημα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από την Αργεντινή. Στόχος του η δημιουργία ενός παγκόσμιου κοινωνικού κινήματος με βασικό θέμα την παύση των πολέμων και τον τερματισμό της βίας στην κάθε της μορφή.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Κεντρική προτεραιότητα είναι η εξαφάνιση των πυρηνικών όπλων καθώς αποτελεί τη νούμερο 1 απειλή για την εξαφάνιση του πλανήτη και του ανθρώπινου είδους. Τα σημερινά πυρηνικά όπλα είναι ικανά να καταστρέψουν 25 φορές τον πλανήτη… Ταυτόχρονα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα σε κάθε μορφή βίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο από όπου και αν προέρχεται.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΕΝΕΡΓΗ ΜΗ ΒΙΑ

Ο σημερινός κόσμος χαρακτηρίζεται από την κοινωνική μάστιγα της βίας σε πολλαπλά επίπεδα. Αναγνωρίζουμε 6 βασικές μορφές της βίας: Της φυσικής βίας με εκατομμύρια νεκρούς κάθε χρόνο μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά Της οικονομικής βίας με τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να πεινάνε Της φυλετικής βίας με χιλιάδες ανθρώπους να διώκονται λόγω της καταγωγής τους Της σεξουαλικής βίας με εκατοντάδες χιλιάδες κακοποιήσεις εις βάρος κυρίως γυναικών και παιδιών και διακρίσεις Της θρησκευτικής βίας που αφαιρεί το δικαίωμα σε εκατομμύρια ανθρώπους να ασκούν ελεύθερα τη θρησκευτική τους πίστη. Της ηθικής βίας που προκαλεί ψυχολογική πίεση και διακρίσεις σε βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων επιβάλλοντας κάποια συγκεκριμένα μοντέλα ζωής και απορρίπτοντας άλλα. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ουσιαστική προσωπική και κοινωνική αλλαγή που να προέρχεται από τη βία. Η ενεργή μηβία (ο όρος μηβία εισάγεται από τον ΚΧΠ σαν ένας θετικός όρος, σαν μοντέλο συμπεριφοράς και όχι σαν στερητικό της έννοιας βίας) βρίσκει τις ρίζες της στον Ιστορικό Ανθρωπισμό. Στον 20ο αιώνα εφαρμόστηκε μεταξύ άλλων από τους Γκάντι και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με μεγάλη αποτελεσματικότητα παράγοντας ουσιαστικές κοινωνικές αλλαγές μέσω της πολιτικής ανυπακοής αλλά και λοιπών μορφών της. Η ενεργή μηβία όμως δεν είναι μόνο μια μορφή αντίδρασης. Είναι ταυτόχρονα οι πρωτοβουλίες για το χτίσιμο ενός κόσμου με μια καινούργια ευαισθησία. Σεμινάρια για μια άλλη μορφή εκπαίδευσης, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, εναλλακτικά οικονομικά δίκτυα είναι μερικά από τα παραδείγματα που στηρίζονται στη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα του καθένα μας προς την άμεση καλυτέρευση της ζωής μας.

ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ

Βασίζεται στην πρωτοβουλία αυθόρμητων ομάδων που δημιουργούνται γύρω από μια συγκεκριμένη ανάγκη και εφαρμόζουν δράσεις για την προώθηση της ειρήνης και της μηβίας. Η οργάνωση του Κόσμου Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία είναι αυτόνομη σε κάθε χώρα ενώ υπάρχει διεθνής και εθνικός συντονισμός.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία του Κόσμου Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία μέχρι σήμερα είναι η «Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη & τη Μηβία» που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2010 αφού πρώτα διέσχισε 100 χώρες ξεκινώντας από τις 2 Οκτωβρίου του 2009. Η πορεία είχε την υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και δημιούργησε στο πέρασμά της μια σειρά από εκδηλώσεις διαφορετικού τύπου που επηρέασαν πληθυσμούς που έχουν ιδιαιτέρως πληγεί από τους πολέμους, όπως τα Βαλκάνια.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 2010 στην Ελλάδα ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία ξεκίνησε ομάδες ανθρώπων γύρω από τις θεματικές του αφοπλισμού, της εκπαίδευσης και μηβίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ταυτόχρονα, μέλη των ομάδων αυτών σχημάτισαν την περίφημη κίνηση των «ΑΟΡΑΤΩΝ» που πρωτοεμφανίστηκαν το Μάρτιο του 2010. Από τότε πραγματοποίησαν μια σειρά από μηβίαιες διαμαρτυρίες για το μνημόνιο και γενικά την οικονομική βία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ CAMPING ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Είναι πλέον θεσμός οι καλοκαιρινές διακοπές ανθρωπιστών σε camping κάθε χρόνο. Κάθε χώρα συνήθως διοργανώνει το δικό της προκειμένου εν μέσω χαλάρωσης να ανταλλάξουμε απόψεις και να ετοιμάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Φέτος όμως, αποφασίστηκε κάτι διαφορετικό. Δημιουργήθηκε αυθόρμητα η ιδέα ενός ευρωπαϊκού camping και μόλις ακούστηκε η Κέρκυρα αμέσως το ενδιαφέρον δυνάμωσε.

 Έτσι, εκατοντάδες ανθρωπιστές από όλη την Ευρώπη (οι Ιταλοί αναμένεται να είναι οι περισσότεροι!!) θα μαζευτούν στο camping στη Ρόδα! Με αφορμή το ανθρωπιστικό camping ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία θα παρουσιαστεί στην Κέρκυρα με στόχο τη δημιουργία ομάδων γύρω από τις θεματικές της εκπαίδευσης, του αφοπλισμού, της ενέργειας, της τέχνης, της οικονομίας κλπ.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Θιναλίων και ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία συνδιοργανώνουν στις 19 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης, ημερίδα με θέμα «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Θα προηγηθεί στις 18 Αυγούστου συνέντευξη Τύπου ενώ στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με όλους του παρευρισκόμενους από το Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Camping με καλεσμένη όλη την τοπική κοινωνία. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν την αφορμή για την εκκίνηση σημαντικών ομάδων δράσεις και στην Κέρκυρα.

Image


Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται συνεργάτες από την Aqualand Corfu Waterpark 19.04.24
  2. Ζητείται οδηγός Β κατηγορίας από τουριστικό γραφείο στο κέντρο 19.04.24
  3. Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου από την Greenmotion 19.04.24
  4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 19.04.24
  5. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 19.04.24
  6. Ζητείται πωλητής/τρια από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο 19.04.24
  7. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti 19.04.24
  8. Ζητείται άτομο για κρύα κουζινα/λάντζα από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  9. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  10. Ζητείται πωλήτρια από το Nostos Delissimo στο κέντρο 19.04.24
  11. Ζητείται barista από καφετέρια στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  12. Ζητείται πιανίστας 19.04.24
  13. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  14. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 19.04.24
  15. Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία 19.04.24
  16. Ζητείται chef από beach bar 19.04.24
  17. Ζητείται τεχνολόγος τροφίμων 19.04.24
  18. Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου 19.04.24
  19. Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης 19.04.24
  20. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.04.24
  21. Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 19.04.24
  22. Ζητείται ψήστης 19.04.24
  23. Ζητείται προσωπικό από το Imabari Corfu 19.04.24
  24. Ζητείται υπάλληλος από τα οπτικά Ζερβόπουλος 19.04.24
  25. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 19.04.24
  26. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 19.04.24
  27. Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 19.04.24
  28. Ζητείται Β μάγειρας και βοηθός μάγειρα στην νότια Κέρκυρα 19.04.24
  29. Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa 19.04.24
  30. Ζητούνται αισθητικοί και κομμωτές/τριες από εταιρεία καλλυντικών 19.04.24

Corfuland News