Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Dance Academy by Niki Aspioti: Διδάσκει χορό σε ΑμεΑ γιατί η τέχνη είναι για όλους

Dance Academy by Niki Aspioti: Διδάσκει χορό σε ΑμεΑ γιατί η τέχνη είναι για όλουςΔεν χρειάζονται βαρύγδουπες κουβέντες ή βαθυστόχαστα λόγια, για να περιγράψει κανείς το συναίσθημα ενός παιδιού που δεν μπορεί να δει, την ώρα που του δίνεται η ευκαιρία να χορέψει.. Αρκεί μόνο κανείς να δει το πρόσωπο του και θα έχει πάρει όλες τις απαντήσεις.

Ενα τυφλό παιδί είναι πολύ δύσκολο να "ακολουθησει" έναν βηματισμό που εναλλάσσεται στη στιγμή, έναν βηματισμό που έξελισσεται, που απαιτεί συγχρονισμό.

Κάποιες φορές όπως, στην περίπτωση της Αναστασίας η οποία έχει ολική απώλεια όρασης, όλα αυτά πραγματοποιούνται μόνο με την βοήθεια της δασκάλας της κ. Νίκης Ασπιώτη, του παρτενέρ της και πολύ σπουδαίου παιδιού Γιώργου Κεφαλληνού αλλά και μέσα από την θέληση που πηγάζει από την καρδιά της, χωρίς η ίδια να έχει καν την δυνατότητα να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη για να μπορεί να διορθώνει ή να αλλάζει κάτι που αφορά στην κίνηση της.

Ο καθρέφτης της Αναστασίας είναι όλα αυτά μαζί.

Ανέλπιστα και ταπεινά λοιπόν, με την βοήθεια και την πίστη της δασκάλας της, αλλά ταυτόχρονα και με την βαθιά αυτή θέληση και το πείσμα που χαρακτηρίζει την ιδια την Αναστασία, ξεκίνησε να χορεύει, να χορεύει με όλο της το είναι. 

Εδώ και 3 χρόνια τώρα ζει το όνειρό της στην Σχολή Χορού Dance Academy By Niki Aspioti!

Το χαμόγελο δεν φεύγει ποτέ από τα χείλη της.

Έχει κάνει δύο παραστάσεις με την σχολή χορού της κ.Ασπιώτη και έχει συμμετάσχει σε δύο διαγωνισμούς Πανελλήνιους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου με τον παρτενέρ της Γιώργο Κεφαλληνο άνοιξαν κατηγορία Α.Μ.Ε.Α για πρώτη φορα σε κανονική διοργάνωση, ενθαρρύνοντας έτσι κι άλλα παιδιά με τυχόν παρόμοια προβλήματα να βγουν προς τα εξω!

Dance Academy by Niki Aspioti: Διδάσκει χορό σε ΑμεΑ γιατί η τέχνη είναι για όλους

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν κι άλλες συμμετοχές από Α.Μ.Ε.Α, κάτι που δείχνει ότι κατάφερε να πετύχει το στόχο της, ο οποίος δεν ήταν να πάρουν την πρώτη θέση αλλά να παρακινήσουν και να παραδειγματίσουν!

Ο χορός την έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Κατακτώντας την εκάστοτε χορογραφία, κάθε φορά είναι για εκείνη μια ακόμα νικη, ένα ακόμα στοίχημα που βάζει με τον εαυτό της και το κερδιζει.

Τα οφέλη πολλά.

Η δασκάλα της πιστεύει πολύ σ'αυτήν και γι' αυτό κάθε χρόνο ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει για την Αναστασία και διαψεύδει όλους εμάς που τυχόν έχουμε ενδοιασμούς για τον αν θα μπορέσει τελικά να τα καταφέρει η όχι. Επιτρέψτε μου να σας συστησω την Αναστασία λέγοντας σας δύο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία της! Είναι 16 στα 17, είναι ένα παιδί που έχει μάθει στη ζωή της να αγωνίζεται, έχει μάθει να κοπιάζει για το κάθε τι που εμείς θεωρούμε δεδομένο στη ζωή μας.

Έχει κάνει δύο χρόνια πιάνο και έναν φωνητική, έχει κάνει χρόνια ιπασσία και έχει συμμετάσχει σε δύο θεατρικές παραστάσεις με το άλογο της, έχει διαπρέψει στο εκπαιδευτικό κομμάτι παρόλες τις αντιξοότητες και τίποτα δεν της χαρίστηκε ακόμα και η ίδια της η ζωή!

Η ενασχόληση της με τον χορό μας απέδειξε πως στον χορό δεν υπάρχουν περιορισμοί. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκφραστούν μέσα από αυτόν και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά την κ.Νίκη Ασπιώτη που δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να κρατήσει το χέρι του παιδιού μας και να το οδηγήσει μπροστά καθώς και να της δώσω πολλά συγχαρητήρια που αγκαλιάζει όλου του κόσμου τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, χωρίς ταμπού, χωρίς πρέπει...

Η φετινή συμμετοχή της Αναστασίας στον χορό θα έχει για την ίδια, την μέγιστη ως τώρα σημασία, καθώς και για εμάς ως γονείς, γιατί θα θελήσει να περάσει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο που θα λέει ξεκάθαρα: εμείς τα άτομα που αντιμετωπίζουμε κάποια δυσκολία, κοινώς τα Α.Μ.Ε.Α δεν θέλουμε τίποτε παραπάνω από την αγάπη σας, τον σεβασμό σας και την αποδοχή σας! Δεν θέλουμε επουδενί τον οίκτο σας γιατί πολύ απλά είμαστε ευτυχισμένοι γι' αυτό που είμαστε και έχουμε μάθει να ζούμε και να εκτιμάμε την κάθε στιγμή σαν δώρο Θεού!

Μην μας φοβάστε, τίμηστε μας με τον ειλικρινή χαιρετισμό σας, εντάξτε μας στον κοινωνικό σας περίγυρο, έχουμε ανάγκη να νιώσουμε ίσοι με εσάς και ξέρετε γιατι; Γιατί όπως διαβάζουμε και στο βιβλίο του Μικρού Πρίγκιπα:

“Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά.! Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια”

Είναι η σπουδαιότητα του να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας με την καρδιά μας, χωρίς όμως, να παρασυρόμαστε από όσα βλέπουμε!

Οι γονείς της Αναστασίας. 

Dance Academy by Niki Aspioti: Διδάσκει χορό σε ΑμεΑ γιατί η τέχνη είναι για όλουςDance Aacademy by Niki Aspioti

Δ/νση: Αχαράβη, Κέρκυρα

Τηλέφωνο: 26630 64686

Facebook page: Dance Academy By Niki Aspioti

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News