Χρήστος Φωκάς: η «ψυχή» του Corfu Palace και η προσφορά του στον πολιτισμό

Στις 3 Ιανουαρίου 2020  η Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας και η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών ευχαρίστησαν το μεγάλο ευεργέτη του Μουσείου Καποδίστρια για την στήριξη που παρέχει σ’ αυτό εδώ και δώδεκα χρόνια. Μάλιστα, για να τον τιμήσουν για τη μεγάλη του προσφορά του προσέφεραν ένα πορτρέτο το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον Κερκυραίο ζωγράφο, Φίλη Κένταρχο.

Ο λόγος για τον μεγάλο ευεργέτη του Μουσείου Καποδίστρια, Χρήστο Φωκά. Ο Χρήστος Φωκάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα αλλά μένει μόνιμα στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Ζυρίχη. 

Από το 2007 προσφέρει το ποσό των 20.000 ευρώ για το Μουσείο Καποδίστρια με χορηγία σε ετήσια βάση ισοβίως. Επιπλέον, μερίμνησε και τον κήπο της ιστορικής εξοχικής οικίας της οικογένειας Καποδίστρια στέλνοντας κηπουρούς για την περιποίησή του. 

Στις 21 Δεκεμβρίου 2013 τιμήθηκε με το μετάλλιο του Ιωάννη Καποδίστρια με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μουσείου Καποδίστρια. 

Χρήστος Φωκάς: η «ψυχή» του Corfu Palace και η προσφορά του στον πολιτισμό

Ο Χρήστος Φωκάς είναι ο ιδιοκτήτης του Corfu Palace, του εμβληματικού και πρώτου ξενοδοχείου της Κέρκυρας, που η ιστορία του κρατά από το 1954 σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Περικλή Σακελάριο. Πέρασε στα χέρια του Χρήστου Φωκά το 1991 εξαγοράζοντάς το από ελβετική εταιρεία και ανέλαβε την ριζική ανακαίνισή του βάζοντας την δική του προσωπική «σφραγίδα». Επί των ημερών του, κατασκευάστηκε το εσωτερικό και εξωτερικό μπαρ, το Συνεδριακό κέντρο και ο εξωτερικός χώρος που τα τελευταία χρόνια έχει νοικιαστεί στο Casino Corfu.  Το ξενοδοχείο τελεί υπό τη διεύθυνση του Κερκυραίου κου Αλέξανδρου Ανεμογιάννη.

Αν και ζει στην Ελβετία, η καρδιά του βρίσκεται στην Κέρκυρα. Ο Χρήστος Φωκάς με τη σύζυγό του Έλφι και τους γιους του Ντάνιελ και Κρίστιαν επιλέγουν αρκετά συχνά την Κέρκυρα για τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο τους. Το ξενοδοχείο Corfu Palace λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι και είναι από τα λίγα ξενοδοχεία της Κέρκυρας που παραμένουν ανοικτά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι ο «απρόσιτος» ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Μία από τις φιλοσοφίες του και ξεκάθαρο «δόγμα» για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού είναι "Nα αλλάξουμε νοοτροπία και αντί να... κυνηγάμε την ποσότητα, να κυνηγάμε την ποιότητα", σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη στο dealnews.gr.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Πληροφορίες:  dealnews.gr

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News