Χαλικούνας: το δημοφιλές Kite Surf spot της Κέρκυρας

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας είναι αυτή του Χαλικούνα. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού κοντά στη λίμνη Κορισσίων, τον σημαντικότερο υγροβιότοπο του νησιού.  Μια ξύλινη γέφυρα συνδέει τη λίμνη με τη θάλασσα. Αν και ανήκει στις δημοφιλείς παραλίες, δεν παρατηρείται συνωστισμός. 

Χαλικούνας: το δημοφιλές Kite Surf spot της Κέρκυρας

Η χρυσαφένια αμμουδιά της εκτείνεται κατά μήκος της λίμνης Κορισσίων και  φτάνει περίπου τα 3 χιλιόμετρα. Περιβάλλεται από ένα κεδρόδασος ενώ στη μια πλευρά της υψώνονται βραχώδεις λόφοι.   

Αν και ο Χαλικούνας προτιμάται κυρίως για αναψυχή και παραθερισμό, είναι ένα ιδανικό σημείο για θαλάσσια σπορ.  Συγκεκριμένα, η παραλία του Χαλικούνα θεωρείται κατάλληλη για KiteSurf. 

Χαλικούνας: το δημοφιλές Kite Surf spot της Κέρκυρας

Η αμμώδης παραλία, ο βορειοδυτικός, πλάγιος, σταθερός, θερμικός άνεμος και τα ρηχά νερά βοηθούν αρκετά στις πρώτες ασκήσεις τους αρχάριους στο KiteSurf. Η ταχύτητα του ανέμου ξεκινά από τους 12 κόμβους και μπορεί να φτάσει τους 20. 

Η καλύτερη περίοδος για KiteSurf στον Χαλικούνα είναι τον Ιούλιο μήνα. Ωστόσο, η σεζόν για το άθλημα αυτό εκτείνεται από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. 

Το KiteSurf ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στην Ελλάδα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το 2005 και μετά. Είναι εύκολο για κάποιον να μάθει KiteSurf. Μέσα σε τρεις ημέρες μπορεί να λάβει τα απαραίτητα εφόδια. Ο εξοπλισμός μετακινείται εύκολα. Το ενδιαφέρον είναι ότι πέρα από το σερφάρισμα στο νερό με το KiteSurf μπορεί να «παίξει» κάποιος με τον αέρα με εντυπωσιακά άλματα. 

Η παραλία του Χαλικούνα είναι προσβάσιμη οδικώς ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση των οχημάτων. Στην παραλία θα βρείτε και Kite Club για εξοπλισμό και μαθήματα.

Πηγές: sportsmag.gr, greece.terrabook.com, swimtraining.gr, allovergreece.com 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News