Τι παίζει Σήμερα

Βρέθηκαν τα κλεμμένα έργα τέχνης του μεγάλου ζωγράφου Γιαλλινά μεσα στη λεία της συμμορίας

Ξεπερνά τις 800.000 ευρώ η λεία συμμορίας που δρούσε για 5 χρόνια στην Κέρκυρα. Εκτός από ρευστό είχαν αρπάξει χρυσαφικά, κοσμήματα, έργα τέχνης και μία πλάκα χρυσού από σπίτια πλουσίων. Αρχηγός ήταν ένας Αλβανός που εθεωρείτο νεκρός και πληροφοριοδότης ένας ντόπιος τραπεζικός υπάλληλος.

Η παρακολούθηση γινόταν με drones και στη συνέχεια η συμμορία κατέστρωνε το σχέδιο δράσης με τη βοήθεια ενός τραπεζικού υπαλλήλου ο οποίος έδινε στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υποψήφιων θυμάτων.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για 14 διαρρήξεις σε σπίτια και ιατρεία με λεία 800.000 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ, μια πλάκα χρυσού και έργα τέχνης του μεγάλου ζωγράφου της Κέρκυρας Άγγελου Γιαλλινά τα οποία έκλεψαν από ίδρυμα του νησιού.

Βρέθηκαν τα κλεμμένα έργα τέχνης του μεγάλου ζωγράφου Γιαλλινά μεσα στη λεία της συμμορίας

(Η φωτογραφία είναι εκδεικτική - Λιτανεία Αγίου Σπυρίδωνος 1920)

Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προέκυψε πως το κύκλωμα είχε εμπλακεί και σε εικονική δημοπρασία τεράστιας ποσότητας βότκας, που είχε κατασχεθεί και βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα Αττικής. Στην υπόθεση εμπλέκονται και τελωνειακοί υπάλληλοι τους οποίους δωροδόκησαν με 16.000 ευρώ.

Πηγή: ert.gr

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News