Τι παίζει Σήμερα

Fitness day @ Oxygen Plus, 20-21/04/2018

Ώρα έναρξης: 05:00

Προσφορές

Κανένα γεγονός

Be alert, Be there! Animation και αναπηρία

Δελτίο Τύπου

Be alert, Be there! Animation και αναπηρία

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα του Be there! Corfu Animation Festival, 29/3-2/4

To Be there! Corfu Animation Festival υλοποιεί το θεματικό πρόγραμμα "Be alert, Be there!" το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στα άτομα με αναπηρία μέσα από την τέχνη του animation.

Be alert, Be there! Animation και αναπηρία

Σκοπός αυτός του αφιερώματος, σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Κέρκυρας, η μεγαλύτερη ορατότητα σε άτομα με αναπηρία κάθε είδους που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 650 εκατομμύρια πολίτες).  Το αφιέρωμα "Be alert, Be there!" τίθεται ως παράλληλο, διακριτό τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο υλοποιείται σε τρεις (3) άξονες, προβολές ταινιών για την αναπηρία, εργαστήριο υποτιτλισμού ταινιών (άτομα με κώφωση – τυφλότητα), καιφόρουμ για τα οπτικοακουστικά μέσα και τα άτομα με αναπηρία. To πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (συνγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους).

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου (19:00-21:00) στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας ένα μωσαϊκό ταινιών για την κώφωση, την τυφλότητα την κινητική αναπηρία θέτουν ζητήματα, προβληματίζουν, διασκεδάζουν, συνειδητοποιούν. 5 πανελλήνιες πρεμιέρες ταινιών, ανάμεσά τους και η ταινία ντοκυμαντέρ Τελική Συσκευή (Terminal Device) του Καναδού Ross Turnbull για τον μύθο του Κάπτεν Χουκ και την διαχείριση από τον κινηματογράφο των ατόμων με αναπηρία.

Τετάρτη 29 & Πέμπτη 30 Μαρτίου (10:00-13:00) το σεμινάριο για οπτικοακουστική μετάφραση ταινιών animation σε άτομα με αναπηρία (τυφλοί, κωφοί), με εκπαιδεύτριες τις Βιλελμίνη Σωσώνη, λέκτορα ΤΞΓΜΔ Ιόνιου Παν/μιου και Λουίζα Δεσύλλα, Ερευνήτρια, UCL-Associate Lecturer, University of Surrey. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε φοιτητές, άτομα που ασχολούνται με πολιτιστικά ή οπτικοακουστικά μέσα, δημοσιογράφους, και θα τεθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Παρασκευή 31 Μαρτίου (11:30-14:00, ο χώρος θα οριστικοποιηθεί) το φόρουμ Οπτικοακουστικά μέσα και αναπηρία. Εκπαιδευτικές παράμετροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων από και αναφορικά σε άτομα με αναπηρία, με την συμμετοχή των: Βιλελμίνη Σωσώνη (λέκτορα ΤΞΓΜΔ Ιόνιου Παν/μιου),  Λουίζας Δεσύλλα (Ερευνήτρια, UCL-Associate Lecturer, University of Surrey),Χρήστος Δαγρές– Ταμίας Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε), Ανδρέας Σκούπουρας (αντιδήμαρχος Πρόνοιας - Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Δήμος Κέρκυρας, πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Κέρκυρας),  Σπύρος Ζουμπουλίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων Παιδιών με Αναπηρία Ν.Κέρκυρας ''Η Μέλισσα'', Ανδρέας Φλώρος (αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Παν/μιο), Ρούλα Καίσαρη (Εκπαιδεύτρια εκμάθησης της γραφής Braille) Βαγγέλης Καραδήμας (animator), Ισμήνη Καραντζή (M.A,Υποψήφια Διδάκτωρ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο).

Το πλήρες πρόγραμμα των ταινιών και εισηγήσεων έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ (www.betherefest.gr)
H είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του αφιερώματος Be Alert, Be there! είναιελεύθερη στο κοινό.

Παραγωγή: ANIMATE CORFU
Διοργάνωση εκδήλωσης : Great Events
Υποστηρικτής: Motivar.io Crossbow.gr
Χορηγοί επικοινωνίας: news247.gr | corfuland.gr | culturenow.gr | artic.gr |  Zippy Frames |  corfuwall.gr | wondergreece.gr | ΚΥΜΑ FM 90.3

Media Contact:
Δανάη Κουβαρά, υπεύθυνη τύπου και marketing
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.+306972404584

Corfuland Tips

Corfuland News