Τι παίζει Σήμερα

Art Forum: η αξία του μοναδικού στο Καντούνι του Μπίζη, στην Κέρκυρα

Art Forum:  η αξία του μοναδικού στο Καντούνι του Μπίζη, στην ΚέρκυραΟ τόπος

Η γκαλερί Art Forum βρίσκεται εδώ και τριάντα χρόνια στην Κηφισιά.

Στην Κέρκυρα ξεκίνησε τη λειτουργία της από την άνοιξη του 2019. Η επιλογή της Κέρκυρας δεν ήταν βέβαια τυχαία. Η ιστορία της και ο πολιτισμός της, η αστική ζωή, τα σπίτια των ευγενικών οικογενειών και τα αντικείμενα που τα κοσμούν δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για μια γκαλερί με αντίκες και σύγχρονα έργα τέχνης.

Η αναζήτηση του χώρου, σύντομα οδήγησε σε μια πρώτης τάξεως επιλογή: ο ατμοσφαιρικός χώρος στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, τμήμα του εμβληματικού αρχοντικού Κομπίτση, εξαρχής φάνηκε ως η ιδανική στέγη για το Art Forum. Κάτω από την αψιδωτή του οροφή, τα αντικείμενα και οι συλλογές βολεύτηκαν σαν στο σπίτι τους, ενώνοντας καθένα την ιστορία του με την ιστορία του κτιρίου και της πόλης.

Τα αντικείμενα

Οι αντίκες του Art Forum, όλες σαν καινούργιες, προέρχονται κυρίως από τη Γαλλία και την Αγγλία. Τα υλικά τους, ελεφαντόδοντο, μάρμαρο, μάργαρο, κρύσταλλο και ασήμι τους προσδίδουν τη διαχρονικότητα. Η κατασκευή τους, χειροποίητη και περίτεχνη τους προσδίδει την μοναδικότητα.

Art Forum:  η αξία του μοναδικού στο Καντούνι του Μπίζη, στην Κέρκυρα

Γαλλικές οπαλίνες 1860-1920

Χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα με μαρκετερί, βενετσιάνικα κηροπήγια, βιβλία, όλα τα κομμάτια στο Art Forum είναι μοναδικά και σε άριστη κατάσταση.

Ο χώρος και τα αντικείμενα μαζί, συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Διηγούνται ιστορία, παρουσιάζουν τέχνη και συνδέονται με την ατμοσφαιρική Κέρκυρα, σαν να υπήρχαν εδώ από πάντα.

Art Forum:  η αξία του μοναδικού στο Καντούνι του Μπίζη, στην Κέρκυρα

Κουταλάκια με λαβές από μάργαρο 1901

Στο Art Forum μπορεί κανείς να διαλέξει αντικείμενα για τον εαυτό του και το χώρο του. Μπορεί να χαρίσει ξεχωριστά δώρα στους αγαπημένους του. Να διαλέξει δώρα που δεν θα τα έχει χαρίσει κανείς άλλος σε έναν γάμο ή βάφτιση. Είτε πρόκειται για αντίκες είτε για σύγχρονα αντικείμενα, δουλεμένα στο χέρι από καλλιτέχνες με άποψη, τα δώρα του Art Forum παραμένουν μοναδικά στο πέρασμα του χρόνου.

Δώρα που μπορούν όλοι να αποκτήσουν

Η φιλόξενη ιδιοκτήτρια, κ. Όλγα Κορρέ, έμπειρη γνώστης της αντίκας και του αντικειμένου τέχνης, πάντα χαίρεται να περιγράφει τα αντικείμενα και την ιστορία τους και να βοηθά τους επισκέπτες της γκαλερί στην επιλογή τους. Τα αντικείμενα φυσικά δεν περιορίζονται σε πολύ ακριβά μόνο. Στο Art Forum υπάρχουν δώρα απροσδόκητα χαμηλού κόστους, προσιτά σε όλους όσους εκτιμούν το ξεχωριστό.

Art Forum:  η αξία του μοναδικού στο Καντούνι του Μπίζη, στην Κέρκυρα

Στο ιστορικό καντούνι του Μπίζη, των αρχοντικών κατοικιών της πόλης, το Art Forum διηγείται ιστορία. Είναι το σημείο της πόλης που κανείς ξεχνάει το χρόνο και το χώρο. Εδώ, ανακαλύπτει καθένας την αξία του παλιού, την αξία του καινούργιου, κυρίως όμως την αξία του μοναδικού.

 

Art Forum:  η αξία του μοναδικού στο Καντούνι του Μπίζη, στην ΚέρκυραArt Forum

Δ/νση: Μανιαρίζη Αρλιώτη 7

Facebook page: Art Forum

Website: www.art-forum.gr

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News