Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ανοίγοντας Χώρους Αρχαιολογικούς και Κληρονομιάς σε ΑΜΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ανοίγοντας Χώρους Αρχαιολογικούς και Κληρονομιάς σε ΑΜΕΑ – OHAS”

Η Culture Polis υποδέχεται στην Κέρκυρα  τους εταίρους του έργου OHAS, ERASMUS+

9-10 Οκτωβρίου 2019

Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (π. Νομαρχία)

Ανοίγοντας Χώρους Αρχαιολογικούς και Κληρονομιάς σε ΑΜΕΑ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία CulturePolis– culturepolis.org, που δραστηριοποιείται από το 2006 με έδρα την Κέρκυρα σε θέματα Πολιτισμού-Βιωσιμότητας-Καινοτομίας μέσω εθνικών και κυρίως ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, φιλοξενεί στην Κέρκυρα στις 9-10 Οκτωβρίου τους εταίρους του έργου OHAS – Opening Heritage& Archaeological Sites for people with Special Needs, πρόγραμμα Ε.Ε ERASMUS+ .

Το έργο αυτό  αποσκοπείστην διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία, επιτρέποντας την πρόσβαση τους σε όσο το δυνατό φιλικότερους και εξοπλισμένους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς όπως αρχαιολογικούς χώρους, γκαλερί, μουσεία κ.ά. ενώ ταυτόχρονα εστιάζει και στην εκπαίδευση των ατόμων που απασχολούνται σε πολιτιστικούς φορείς οι οποίοι έρχονται σε επαφή και αλληλεπιδρούν με άτομα με αναπηρία. Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με Εταίρους από την Πολωνία, την Ιταλία και την Βουλγαρία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις των εταίρων στην Κρακοβίατης Πολωνίας (https://bit.ly/2obrvfX) αλλά και στην Περούτζια της Ιταλίας (https://bit.ly/2ni1oE5).

Στο πλαίσιο της συνάντησης εκτός από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις των εταίρων για την πορεία του έργου, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους (Παλαιό Φρούριο) και μουσεία της πόλης (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης) με σκοπό τον εντοπισμό καλών πρακτικών προσβασιμότητας και θα γίνει περιήγηση στην Παλιά Πόλη, Μνημείο UNESCO ακολουθώντας τον ειδικό χάρτη για ΑΜΕΑ, που ανέπτυξε ο Δήμος Κέρκυρας με πρωτοβουλία του πρώην και νυν Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Σκούπουρα.

Η CulturePolisμε τις ευρωπαϊκές αυτές δράσεις προσπαθεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ατόμων που εργάζονται στον Πολιτισμό αλλά ευρύτερα τις τοπικές κοινωνίες δημιουργώντας ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές περιβάλλον για όλους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Κούτση Διονυσία

Project Manager της CulturePolis

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: +30 6980824389

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News