Τι παίζει Σήμερα

Νο Time to Die @Σινέ Ορφεύς

Ώρα έναρξης: 21:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ανοδική η πορεία του Τουρισμού στην Κέρκυρα τη φετινή σεζόν 2021

Τη φετινή τουριστική σεζόν πάνω από 200 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «δέσουν» στο λιμάνι με ημερήσιες ελεύθερες μετακινήσεις.

Ανοδική καταγράφεται η πορεία του τουρισμού στην Κέρκυρα από την έναρξη της σεζόν, με τις πτήσεις από την Ευρώπη να ξεπερνούν καθημερινώς τις 45 και περισσότερα από 200 κρουαζιερόπλοια να δένουν στο λιμάνι του νησιού.

Ανοδική η πορεία του Τουρισμού στην Κέρκυρα τη φετινή σεζόν 2021

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία σταθερότητα στις αφίξεις από την Ευρώπη, με μέσο όρο να αγγίζουν και να ξεπερνούν ημερησίως τις 45 πτήσεις, ενώ σταθερή αύξηση σημειώνεται τα Σαββατοκύριακα με τις πτήσεις να ξεπερνούν το διήμερο τις 130. Τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας φέρεται πως κρατούν, μέχρι αυτή την ώρα οι Γερμανοί τουρίστες, με την Πολωνία να ακολουθεί, ενώ αύξηση παρατηρείται και από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Ανοδική η πορεία του Τουρισμού στην Κέρκυρα τη φετινή σεζόν 2021

Αφίξεις καταγράφονται και από την Τσεχία, το Βέλγιο την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελβετία και το Ισραήλ, καθώς και από τις Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβενία αλλά και Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι εβδομαδιαίως πραγματοποιείται και μία πτήση από τη Ρωσία. «Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να διαπιστώσουμε αν οι αποφάσεις του Μπόρις Τζόνσον παρακίνησαν τους Βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν χωρίς δεύτερη σκέψη τη χώρα μας» υπογραμμίζει ο κ. Ρούσσος. Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» διεξάγονται rapid tests σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν στο νησί, από την Αγγλία και τη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) τονίζει πως όλα είναι έτοιμοι για να υποδεχθούν τους τουρίστες που θα φτάσουν στο νησί μέσω κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο, «τη φετινή τουριστική σεζόν περίπου 200 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να “δέσουν” στο λιμάνι με ημερήσιες ελεύθερες μετακινήσεις τουριστών». Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν το νησί, δεν είχαν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και επισκέφθηκαν μόνο συγκεκριμένα τουριστικά σημεία και μουσεία του νησιού, μετακινούμενοι μέσω τουριστικών λεωφορείων.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπη Βούλγαρη, τα πεντάστερα και εξάστερα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή πληρότητα 60%-70%, ενώ χαμηλή είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων (30%-40%)». «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα μέτρα ασφάλειας των ξενοδοχείων έναντι της πανδημίας, αλλά είναι ακόμη μία δύσκολη χρονιά αναφορικά με την πληρότητα των μονάδων, τουλάχιστον μέχρι αυτήν την ώρα, καθώς όλα είναι ρευστά και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης.

Την ίδια ώρα, το βλέμμα της τουριστικής αγοράς στην Κέρκυρα είναι στραμμένο στη Μ. Βρετανία με την ελπίδα να σημειωθεί μεγάλη αύξηση των Βρετανών τουριστών στο νησί, μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Μπόρις Τζόνσον που απελευθερώνει τις μετακινήσεις των εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας με την επιστροφή τους.

Πηγή: imerisia.gr

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News