Τι παίζει Σήμερα

Daiquiri Night @ Tartaya, 15/11/2019

Ώρα έναρξης: 21:00
 • #DEALIFE: για ένα ημιμόνιμο μανικιούρ από το κέντρο αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου.
   
  Μόνο:10€
  Αρχική αξία20€
  Έκπτωση50%
  Δείτε το
 • Rythmos fm 26102015
 • kyma
 • Pop fm 12072016
 • aktina radio 081118
 • Corfuland Shop
 • star fm 26102015
 • Radio DJ
 • instagramcorfuland
 • Neo Radiofono apo 5-3-2014 - ξανα από 20-03-2017

Ανάσταση στην Κέρκυρα: η πιο φωτεινή της Ελλάδας

Το νησί μας αποτελεί τον ιδανικό πασχαλινό προορισμό χιλιάδων πιστών από ολόκληρο τον κόσμο που σπεύδουν να ζήσουν την εμπειρία του Κερκυραϊκού Πάσχα. Την περίοδο αυτή το νησί μεταμορφώνεται σε ένα κατανυκτικό μέρος, ενώ παράλληλα προβάλλει εξ ολοκλήρου τη πολιτιστική και φυσική του ομορφιά. Το μεγαλοπρεπές Κερκυραϊκό Πάσχα με την πιο φωτεινή και υπέρλαμπρη Ανάσταση μαγεύει τον κάθε επισκέπτη λόγω του πλούτου και της μοναδικότητας των εθίμων. Ένας συνδυασμός  Ενετικών Παραδόσεων και Ορθόδοξων εθίμων. 
Το εντυπωσιακό και θορυβώδες Πάσχα λοιπόν της Κέρκυρας φέρνει στο νου όλων το περίφημο έθιμο του αυτοσχέδιου σεισμού που ταρακουνά όλο το νησί, το σπάσιμο των λεγόμενων μπότηδων.  Το πρωτότυπο έθιμο που αναβιώνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη καρδιά της όμορφης πόλης, τη Σπιανάδα. 
 
Ανάσταση στην Κέρκυρα: η πιο φωτεινή της Ελλάδας
 
Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11:00 το πρωί οι κάτοικοι του νησιού πετούν τεράστια πήλινα κανάτια τους περίφημους μπότηδες στολισμένους με κόκκινες κορδέλες γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια τους. Εάν επιθυμείτε να είστε παρόντες στην αναβίωση του εθίμου μας, σας προτείνουμε να πιάσετε από νωρίς θέση σε κάποιο  κεντρικό σημείο. Λέγεται ότι εάν κρατήσετε μαζί σας όλο το χρόνο ένα κομματάκι από τον σπασμένο μπότη θα σας προσφέρει καλή τύχη και ευημερία σύμφωνα με τους ντόπιους Κερκυραίους. Μετά τη ''φασαρία'' των μπότηδων οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους και ακολουθεί η χαρμόσυνη μελωδία με το εμβατήριο των Γραικών. 
 
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για τη δεύτερη Ανάσταση, η Κέρκυρα  είναι πλημμυρισμένη από κόσμο που κατακλύζουν την πλατεία της Εσπιανάδας για να παρακολουθήσουν το φαντασμαγορικό θέαμα και τη λαμπρή τελετή. Το βράδυ της  Ανάστασης χιλιάδες πιστοί συγκινημένοι, ψέλνουν το Χριστός Ανέστη το οποίο συνοδεύεται ασφαλώς τη μελωδία των Φιλαρμονικών του νησιού μας. Το νησί των Φαιάκων φωτίζεται από αμέτρητες λαμπάδες και δημιουργείται μια μαγευτική εικόνα  Τα βεγγαλικά μέσα από τη καρδιά της Κέρκυρας φεγγοβολούν μοναδικά χρώματα στον ουρανό δίνοντας κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερο φως και χρώμα στο πολιτισμικό μας Πάσχα.  Μόλις τελειώσει η Ανάσταση οι φιλαρμονικές τριγυρνούν στην πόλη παίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια, περνώντας στους πιστούς μηνύματα γαλήνης και ευφορίας. 
 
Συντάκτρια: Ελεάννα Βασιλάκη
Φωτογραφία: Σπύρος Ατσάλης

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News