Ακρωτήρι του Δράστη: ξεχωριστό τοπίο και αγαπητό selfie point των επισκεπτών

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που κρύβει μυστικά που προκαλούν τους επισκέπτες του να τα ανακαλύψουν. Βέβαια, όταν ανακαλύψουν αυτές τις μαγικές κρυφές γωνιές, επιθυμία τους είναι να τα επισκέπτονται ξανά και ξανά κάθε χρόνο.  Πολλά απ’ αυτά τα μυστικά μαγικά μέρη κρύβει η βόρεια Κέρκυρα. Στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κέρκυρας  40 χιλιόμετρα από τη πόλη της Κέρκυρας « κρύβεται» σε ένα δασώδες τοπίο το Ακρωτήριο «Δράστης» κοντά στο παραδοσιακό χωριό Περουλάδες. 

Όσοι φτάσουν στο Ακρωτήρι του Δράστη,  μια εικόνα απαράμιλλου κάλλους τους περιμένει. Πεντακάθαρα διάφανα νερά με ποικιλία χρωμάτων (γαλάζια, τιρκουάζ, μπλε), ένα περίεργο σχήμα βράχων με θαλάσσιες σπηλιές. μικρές αμμώδεις λωρίδες  ανάμεσα στα βράχια με ψιλή άμμο είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του μυστικού, άγριου και παρθένου τοπίου. 

Ακρωτήρι του Δράστη: ξεχωριστό τοπίο και αγαπητό selfie point των επισκεπτών

Χάρη στις πολλές μικρές διάσπαρτες νησίδες και τα αργιλώδη βράχια έχει χαρακτηριστεί ως ένα μικρό φιόρδ στη βορειοδυτική Κέρκυρα. 

Δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή «παραλία» και έτσι πολλοί επιλέγουν το σημείο για βουτιές από τα βράχια και κολύμπι. Επίσης, ο εντυπωσιακός βυθός του προσφέρεται για καταδύσεις με αναπνευστήρα. 

Ανάμεσα από το Ακρωτήρι «Δράστης» και το Σιδάρι υπάρχει ένας μικρός όρμος χωρίς άμμο και οι βράχοι γύρω του έχουν ένα βαθμιδωτό σχήμα που θυμίζει το Canal D’ amour. Όταν είναι καλός ο καιρός αρκετοί το προτιμούν για ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα για να επισκεφθεί κανείς το ακρωτήριο με βάρκα για ενοικίαση. 

Επιπλέον, ένας άλλος τρόπος για να φτάσει κάποιος σ’ αυτόν τον μυστικό παράδεισο είναι οδικώς από έναν δύσκολο χωματόδρομο 1,5 χιλιομέτρου. 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News