Τι παίζει Σήμερα

Fridays Cocktails @ Viral, 24/05/2019

Ώρα έναρξης: 18:00

Opening Party @ La Luz, 24/05/2019

Ώρα έναρξης: 14:00

Άφθονο γέλιο στα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα

Τα φετινά κορφιάτικα Πετεγολέτσα πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στην Πλακάδα του Αγίου με πολύ μεγάλη επιτυχία σε κείμενα Σπύρου Χονδρογιάννη. Η αυλαία άνοιξε στις 20:30, το σκηνικό ήταν ανεπανάληπτο όπως και κάθε χρόνο, ενώ πάρα πολλοί Κερκυραίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ξεχωριστού αυτού εθίμου από τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων.
 
Άφθονο γέλιο στα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα
 
Φυσικά οι "αθυρόστομες εκφράσεις δεν μπορούσαν να λείπουν από το μοναδικό αυτό δρώμενο της Αποκριάς . Οι νοικοκυρές που συμμετείχαν με τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές φορεσιές βγήκαν στις φανέστρες της Πλακάδας και έβγαλαν όλα τα άπλυτα της γειτονιάς στη φόρα! Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική Κερκυραϊκή διάλεκτο προκάλεσαν στους θεατές άφθονο γέλιο. 
 
Άφθονο γέλιο στα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα
 
Το θεατρικό αυτό είδος συνοδευόταν από δύο γλυκύτατους τραγουδιστές που κρατούσαν συντροφιά και ψυχαγώγησαν το κοινό κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράστασης. Ξεκαρδιστικές, σατιρικές ιστορίες ξετυλίχτηκαν, ενώ το αποκορύφωμα έφτασε όταν μέσω του γνωστότατου κουτσομπολιού η συζήτηση περί παραπτωμάτων κατέληξε σε μεγάλο καυγά. Ο σαρκασμός, το μπρίο και η έμπνευση των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο συνέβαλαν άμεσα προκειμένου μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν με τη καρδιά τους τη παράσταση.
 
Το θέατρο λοιπόν του δρόμου, όπως αποκαλείται, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι έχει στιγματίσει το παραδοσιακό μας Καρναβάλι με το μοναδικό του ύφος και τον τοπικό χρωματισμό. Αποτελεί ουσιαστικά για όλους εμάς μια ιστορία χρόνων, που αποσκοπεί στη διατήρηση της παράδοσης από γενιά σε γενιά. 
 
Και του χρόνου!
Συντάκτρια: Ελεάννα Βασιλάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Γιοχάλας

Corfuland Live Webcams

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

The White House Restaurant

Καλάμι

Δείτε live

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Corfuland News