Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

25555 η τηλεφωνική γραμμή στήριξης ευπαθών ομάδων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

25555 η τηλεφωνική γραμμή στήριξης από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

-Με την συνεργασία Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, Σωματείου Ψυχολόγων, ΔΗΜΟΠ, Ερυθρού Σταυρού και εθελοντών

-Ενημέρωση, Φάρμακα και φαγητό σε ευπαθείς ομάδες Τηλεφωνική γραμμή για τους δημότες θα λειτουργήσει από αύριο στις 8 το πρωί με σκοπό την στήριξη και την ενημέρωση από ειδικούς για τον κορονοϊό. Πέραν των οδηγιών από γιατρούς και την ψυχολογική στήριξη από ψυχολόγους, η συγκεκριμένη γραμμή θα χρησιμοποιηθεί και για την προμήθεια φαγητού και φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού εφόσον το έχουν ανάγκη. 

25555 η τηλεφωνική γραμμή στήριξης ευπαθών ομάδων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η συγκεκριμένη δράση αφορά ουσιαστικά την εφαρμογή πρότασης η οποία κατετέθη από την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων στην σύσκεψη των φορέων την περασμένη Κυριακή. Πλέον και για όσο απαιτηθεί, οι δημότες μπορούν από αύριο στις 8 το πρωί να τηλεφωνούν στο 26610-25555 προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες και οδηγίες για το θέμα του κορονοϊού από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. Για τον σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί ήδη λίστα εθελοντών ιατρών καθώς και πρόγραμμα λειτουργίας. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 25555 όλες τις ώρες λειτουργίας και για ερωτήσεις που αφορούν παιδιά καθώς και για συνεννόηση αποκλειστικά στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Οι ώρες λειτουργίας για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ καθημερινά και Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 26610-25555 θα υπάρχει δυνατότητα παροχής και ψυχολογικής στήριξης από επιστήμονες ψυχολόγους σε συνεργασία με την ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου καθώς και στους εθελοντές και τον Ερυθρό Σταυρό οι οποίοι θα συνδράμουν στην λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής. Φαγητό και φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης των δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού covid-19, ο Δήμος και πιο συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής προχωρά και σε έκτακτη συνδρομή προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα αναγκαία για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα. Η έκτακτη αυτή συνδρομή αφορά ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, ΑμεΑ καθώς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι λόγω κακοηθών νόσων, κορτιζόνης κλπ) οι οποίοι διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον. Και οι δημότες αυτοί, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26610-25555 καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Το Σάββατο και την Κυριακή οι ώρες εξυπηρέτησης θα είναι από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Τα αιτήματα τα οποία θα υποβάλλονται θα αξιολογούνται, θα ιεραρχούνται και αναλόγως θα εξυπηρετούνται με την συνεργασία, σούπερ μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων και άλλων καταστημάτων. 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News