Τι παίζει Σήμερα

Opening Party @ Tartaya,12/06/2021

Ώρα έναρξης: 08:00
Cine Ορφεύς

Έκθεση ζωγραφικής Άγγελος Γιαλλινάς στη Δημοτική Πινακοθήκη, Εγκαίνια 26/07/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 5353

jeventimage

Αναδρομική έκθεση  ζωγραφικής

“Άγγελος Γιαλλινάς (1857 – 1939)

 Με φως και χρώμα κερκυραϊκό...”

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής “Άγγελος Γιαλλινάς (1857 – 1939) - Με φως και χρώμα κερκυραϊκό...”, που διοργανώνει η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά”, με αφορμή τα 80 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Κερκυραίου καλλιτέχνη.

Η επιμελήτρια του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου που επιμελείται την έκθεση του Άγγελου Γιαλλινά, αναφέρει:

“Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα από το μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας, σε παραγωγή, διαδρομής του μεγάλου δημιουργού ξεκινώντας από τα πρώτα βήματα και φτάνοντας έως την περίοδο της καλλιτεχνικής του ωριμότητας. Η πόλη, η ύπαιθρος και οι άνθρωποι, οι κήποι, τα τοπία και οι εκκλησίες της Κέρκυρας, συνομιλούν με τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας αλλά και με ιδιαίτερα τοπία των χωρών τις οποίες ο καλλιτέχνης επισκέφθηκε. Σε αυτές τις διαδρομές τέχνης ο Άγγελος Γιαλλινάς δεν ξεχνά το κερκυραϊκό φως, την ποιητική ατμόσφαιρα με τη χαρακτηριστική υγρασία και τα ιριδίζοντα χρώματα και τα αποτυπώνει στις περίφημες ακουαρέλες του με τη διαφάνεια, την ακρίβεια και την αλήθεια τους.  

Παράλληλα, προσωπικά του αντικείμενα, αλληλογραφία και μαρτυρίες σύγχρονων συνοδοιπόρων του και μαθητών του, θα φωτίσουν την ανθρώπινη πλευρά του καλλιτέχνη και δασκάλου, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα μία εποχή κατά την οποία η Κέρκυρα υπήρξε το επίκεντρο πρωτοπόρων καλλιτεχνικών και πνευματικών αναζητήσεων, αφομοιώνοντας τις πιο πρωτοποριακές τάσεις από την Ευρώπη.”

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν125 έργα που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά” με το οποίο συμπράττει η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, ενώ πολλά από αυτά θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Για τους επισκέπτες θα υπάρχει διαθέσιμος ο σχετικός κατάλογος, καθώς και περιορισμένος αριθμός αντιγράφων του έργου προβολής “Άποψη της πόλης της Κέρκυρας από ψηλά”, ακουαρέλα (1917-1918).

 

Η έκθεση υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και θα παρουσιαστεί στο Τμήμα Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης, σε αίθουσες διαμορφωμένες για τον σκοπό αυτό. 

 

Με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση κατά τις ημέρες Τρίτη έως και Κυριακή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. (Δευτέρα & αργίες κλειστά).

 

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News