Cine Ορφεύς
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση «Σε Ατρύγητες Θάλασσες» στο The Attic Gallery, Εγκαίνια 08/06/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1205

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια της έκθεσης «Σε Ατρύγητες Θάλασσες» της EllenHausner, 8 Ιουνίου στο TheAtticGallery
Μυστηριακά έργα που αποτυπώνουν αθέατους κόσμους και την ανάσα της ζωής

Μετά από πολυετή εικαστική πορεία στη Σουηδία και την Μ. Βρετανία, επέλεξε την Κέρκυρα η κοσμοπολίτισσα καλλιτέχνιδα EllenHausnerγια να εγκαινιάσει την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα με τίτλο εμπνευσμένο από την Οδύσσεια: Σε Ατρύγητες Θάλασσες (ThroughRestlessSeas).  ToTheAtticGalleryφιλοξενεί την αναδρομική αυτή έκθεση, που ιχνηλατεί μια δεκαπενταετή εικαστική πορεία του πολύσημου έργου της.

Το επίκεντρο της τέχνης της Hausner είναι η έκφραση του αθέατου και του εφήμερου, με κυρίαρχη κεντρομόλο δύναμη τη ζωτική ενέργεια της ίδιας της φύσης, από την κυτταρική μορφή έως την ανθρώπινη πολυπλοκότητα και τα μυστικά βάθη του ψυχισμού.

Το κεντρικό νήμα του έργου της είναι η εικαστική αποτύπωση αυτού που δεν είχε μορφή, και αυτό ενώνει και αποκρυπτογραφεί τις εικόνες που εξερευνά με ποικιλία εκφραστικών υφών, με ενωτικό στοιχείο ο στόχος να δοθεί μορφή στις άμορφες και άϋλες δυνάμεις της φύσης. Αναφέρει η ίδια «μέσα από τα έργα μου, έχω προσπαθήσει να συλλάβω και να εκφράσω το νόημα της σπίθας που πυροδοτεί την ίδια τη ζωή». Εκπαιδευμένη σε κλασικές τεχνικές, την ενδιαφέρει η εφαρμογή τους σε κάτι πιο προσωπικό. Το έργο της εκπροσωπεί το απόκρυφο, και η διαδικασία της δημιουργίας του είναι μια προσπάθεια  να επικοινωνήσει απευθείας με τις αισθήσεις και την ψυχή.

 

Σχετικά με τη ζωγράφο

Η EllenHausnerγεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Νεπάλ και το Θιβέτ, και την εφηβεία της στην Αφρική. Σπούδασε στην Αμερική, κι εν συνεχεία εργάστηκε ως συντηρήτρια έργων τέχνης στη Σουηδία, την Ιρλανδία, και την Μ.Βρετανία, όπου κι εγκαταστάθηκε, ενώ εργάζεται στη βιβλιοθήκη Bodleianτης Οξφόρδης. Ασχολείται με ποικιλία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων έχοντας συμμετάσχει σε πρότζεκτ καλλιτεχνών με ειδικές ανάγκες κι έχοντας επιμεληθεί εκθέσεις στο πλαίσιο συνεδριών στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης. Είναι μέλος καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών μεταξύ των οποίων το MagdalenRoadStudios(Οξφόρδη), και του OVADA(OxfordshireVisualArtsDevelopmentAgency) κι έχει ψηφιστεί το 2016 και το 2019 Ζωγράφος του Μήνα στο MRS. Ως συντηρήτρια έχει συνεργαστεί για την αποκατάσταση έργων από το 16ο έως τον 20ο αιώνα. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Η καλλιτεχνική της παιδεία ξεκίνησε στα παιδικά της χρόνια στο Νεπάλ και συνέχισε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ’80 και ’90, ενώ το 2012 αποφοίτησε από το Heatherley’sSchoolofFineArtστο Λονδίνο. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές ομαδικές εκθέσεις στη Σουηδία και στην Μ. Βρετανία. Η έκθεση Σε Ατρύγητες Θάλασσες είναι η 7η ατομική της έκθεση, και η πρώτη στην Ελλάδα.

Έκθεση και Ομιλία

Η έκθεση Σε Ατρύγητες Θάλασσες εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20:00 στο TheAtticGallery, ενώ το Σάββατο 15 Ιουνίου η ζωγράφος θα μιλήσει στο κοινό για τα έργα της, εμβαθύνοντας στις ιδέες, τις συλλήψεις, και τις εμπειρίες που την οδήγησαν να αναζητήσει τις μορφές των αφηρημένων εννοιών. Θα αναφερθεί στη δημιουργική διαδικασία, το μυστηριακό πεδίο που γεννά τις ιδέες που αποτυπώνει, τον συμβολισμό των χρωμάτων της, τη θεματολογία και τις επιρροές της.

 

Πληροφορίες:

Χώρος: TheAtticGallery, Ριζοσπαστών Βουλευτών 1 (πρ. Γαλλικό Ινστιτούτο, πλαϊνή είσοδος, 2ος όροφος)

Εγκαίνια: Σάββατο 8 Ιουνίου, 20:00

Ομιλία ζωγράφου:Σάββατο 15 Ιουνίου, 20:00

Διάρκεια: Έως 18 Ιουνίου

Ωράριο:
Δευτέρα-Σάββατο, 17:00 – 22:30 (είσοδος ελεύθερη)
Τρίτη και Πέμπτη 11:00-13:00, ξενάγηση έκθεσης (απαραίτητη η κράτηση στο  gallerytheattic@gmail.comή τηλ. 26614-01198)

Περισσότερα: www.theattic.gr

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News