Τι παίζει Σήμερα

Cine Ορφεύς

Έκθεση Ζωγραφικής «ουρανός & θάλασσα» στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, 06/03/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2008

jeventimage

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 19:00 η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «ουρανός & θάλασσα» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.

 
Δώδεκα σύγχρονοι καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, εννιά εκ των οποίων σχετίζονται με τα  Επτάνησα, κοσμούν το εικαστικό ημερολόγιο των εκδόσεων image για το 2019 και παρουσιάζουν το έργο τους στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.
Μία έκθεση που θα μας ταξιδέψει με της τέχνης την ομορφιά στ΄ απέραντο τ΄ ουρανού και στη μαγεία της θάλασσας.
 
 
Συμμετέχουν οι  ζωγράφοι: Γιάννης Αδαμάκης, Εύα Αποστολάτου, Πηνελόπη Βολτέρρα, Ιωάννης (Τζίνος) Δημητράτος, Ιωάννα Καφίδα, Σπύρος Κουρσάρης, Άσπα Μικάλεφ, Αντώνης Πολιτάκης, Παύλος Σάμιος, Σπύρος Σουρτζίνος, Κώστας Τόμπρος, Μαρία Φιλοπούλου.
 
Οργάνωση Έκθεσης: Ελβίρα Μεταλληνού
 
 
«…Η εντελώς σχηματική παρουσίαση της επίδοσης των δώδεκα ζωγράφων στην απόδοση του ουρανού και της θάλασσας, θεωρώ, ότι επαρκεί για να ανανεώσει την πεποίθηση, ότι γενικά η φύση αποτελεί ακένωτη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, φιλοσοφικής ενατένισης και καταφυγή σε χαλεπούς καιρούς. Ιδιαίτερα η θάλασσα με την οποία συνδέονται οι Έλληνες βιωματικά, και ο ουρανός που προκαλεί στους αισθαντικούς ανθρώπους ανάταση, προσεγγίζονται, μέσω του χρωστήρα των ζωγράφων που αντιπροσωπεύονται εδώ, με ένα βαθύ αίσθημα οικειότητας ή δέους. Κι αυτός ο τρόπος πραγμάτευσης επιτρέπει τη διείσδυση στην ουσία των δύο ατέρμονων φυσικών χώρων και στην ανίχνευση του ρομαντικής χροιάς πνευματικού τους στοιχείου».
Δώρα Μαρκάτου, ιστορικός τέχνης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 
 
 
Διάρκεια έκθεσης: 6- 27 Μαρτίου 2019
 
Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα,
Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544, e-mail:  info@corfuartgallery.comwww.corfuartgallery.com
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News